Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Çalışkan: “Depremzedeyi daha fazla mağdur etmeyin”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, TBMM Genel Kurulu’nda deprem bölgesindeki TOKİ konutlarında yaşanan belirsizlikleri gündeme taşıdı.

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, TBMM Genel

Çalışkan, teslim edilmeyen konutlar için aidat talep edilmesine tepki göstererek uygulamanın sonlandırılmasını istedi.

Teslim edilmeyen TOKİ konutları Meclis gündeminde

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada deprem bölgesindeki TOKİ konutlarının teslim sürecine ilişkin yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Özellikle Hatay’da yapımı devam eden konutlarda hak sahiplerinin belirsizlik içinde beklediğini ifade eden Çalışkan, teslim takviminin hâlâ netleşmemesinin vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

“Vatandaş ne zaman evine kavuşacağını bilmiyor”

Deprem sonrası inşa edilen konutların önemli bir bölümünde çalışmaların sürdüğünü belirten Çalışkan, hak sahiplerinin ne zaman evlerine taşınabileceklerine ilişkin resmi ve net bir açıklama yapılmadığını dile getirdi.

Bir yandan konteyner kentlerin boşaltılmaya başlandığını, diğer yandan ise birçok depremzedenin konutuna henüz kavuşamadığını belirten Çalışkan, bu belirsizliğin vatandaşların yaşamını zorlaştırdığını ifade etti.

Aidat uygulamasına tepki

Konuşmasında teslim edilmeyen TOKİ konutlarından aidat talep edilmesini de eleştiren Çalışkan, altyapısı ve çevre düzenlemesi tamamlanmamış, fiilen kullanılmayan konutlar için vatandaşlardan yüksek tutarlarda aidat istenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Çalışkan, şu ifadeleri kullandı:
“Altyapısı tamamlanmamış, çevre düzenlemesi bitmemiş, vatandaşın fiilen kullanmadığı konutlardan yüksek miktarlarda aidat talep edilmesi büyük bir vicdansızlıktır.”

Depremzedelerin hâlihazırda ağır ekonomik şartlarla mücadele ettiğini vurgulayan Çalışkan, teslim edilmeyen konutlar için ek mali yük oluşturacak uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Hükümete çağrı yaptı

Hatay’da konut bekleyen binlerce ailenin belirsizlik içinde yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden Çalışkan, hükümete teslim süreçlerinin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması çağrısında bulundu.

Çalışkan ayrıca, teslim edilmeyen konutlar için aidat uygulamasının durdurulmasını, deprem sonrası hak sahipliği konusunda sorun yaşayan dubleks konut sahiplerinin mağduriyetlerinin de bir an önce giderilmesini istedi.