Çalışkan: ‘Filistin Bitince Sırada Biz Varız’

Irak’ın Kerbela şehrinde düzenlenen “Kerbela’dan Mescid-i Aksa Tufanına: İradenin Zulme Karşı Zaferi” konferansı, dünya genelinden birçok katılımcıyı ağırladı. Türkiye’den Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ve Genel İdare Kurulu Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım gibi önemli isimler etkinlikte yer aldı. Konferansta konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin […]

Irak’ın Kerbela şehrinde düzenlenen “Kerbela’dan Mescid-i Aksa Tufanına: İradenin Zulme Karşı Zaferi” konferansı, dünya genelinden birçok katılımcıyı ağırladı. Türkiye’den Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın ve Genel İdare Kurulu Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım gibi önemli isimler etkinlikte yer aldı.

Konferansta konuşan Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İslam dünyasının mevcut durumunu sert bir şekilde eleştirdi. Çalışkan, “İslam ülkeleri tarihinin en zengin dönemlerini yaşıyor. Yer altı madenleri, petrol kaynakları, saraylar, milyar dolarlar, sanayiler, uçaklar, arabalar… Her şeyleri var. Ancak tarihte olmadığı kadar zillet içindeyiz,” dedi.

Çalışkan, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek İslam ülkeleri liderlerini tepkisizlikle suçladı. “Gazze’de yaşanan soykırımla insanlık tarihi boyunca görülmemiş zulümler işleniyor. Bir avuç direnişçi bütün dünyaya karşı siyonizme ve destekçilerine direniyor. İslam ülkelerinin liderleri Filistin davasını sadece bir sömürü aracı olarak kullanıyor. Halklar Filistin’e destek mitingleri düzenlerken yöneticiler sadece kınama toplantılarıyla gündemi geçiştiriyorlar,” ifadelerini kullandı.

Çalışkan, Filistin meselesinin tüm İslam dünyası için kritik önemde olduğunu belirterek, “Filistin biterse hedef diğer ülkeler olacaktır. Irak, Türkiye, Suriye, İran, Lübnan, Suudi Arabistan ve Mısır bu hedeflerin arasında. Gazze’de huzur sağlanmadıkça yeryüzünde barış ve huzur sağlanamayacaktır,” uyarısında bulundu.

Müslüman ülkelerin servetinin sadece şatafat ve israfa harcandığını belirten Çalışkan, “Eğer bugün Gazze’ye yardım etmeyecekseniz, Filistin’e sahip çıkmayacaksanız; malınız, mülkünüz, saraylarınız batsın! Müslümanların öncelikli görevi Filistin’e sahip çıkmaktır. Siyonistler, tüm insanlığı ve doğayı hedef almıştır,” dedi.

Konuşmasının sonunda Çalışkan, protestoların artık yetersiz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Protestoların anlamı kalmadı. On milyonlarca insanı mitinge toplasanız da bir anlam ifade etmiyor. Tek bir devlet adım atmadığı sürece yapılanlar anlamsız kalacaktır. İsrail, bölgesel bir ada ülkesi olarak Müslüman ülkelerin destekleriyle varlığını sürdürüyor. Hava sahaları ve kara suları kapatılmalı, devletler ilişkileri kesmeli,” diyerek eyleme çağrıda bulundu. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version