Çalışkan’dan KDV düzenlemesine sert tepki

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmada KDV düzenlemesiyle ilgili eleştirilerini dile getirdi. Çalışkan, düzenlemenin yalnızca şirketlerin el değiştirmesi durumunda KDV’nin takip edilmesine odaklandığını, esnafın sorunlarına çözüm bulunmadığını belirtti. “Esnaf batmış, iş yerini devretmiş; ‘Bu esnafa nasıl üzülürüz, bu iş insanını nasıl kurtarırız?’ diye çaba aranmıyor,” dedi. Çalışkan, […]

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmada KDV düzenlemesiyle ilgili eleştirilerini dile getirdi. Çalışkan, düzenlemenin yalnızca şirketlerin el değiştirmesi durumunda KDV’nin takip edilmesine odaklandığını, esnafın sorunlarına çözüm bulunmadığını belirtti. “Esnaf batmış, iş yerini devretmiş; ‘Bu esnafa nasıl üzülürüz, bu iş insanını nasıl kurtarırız?’ diye çaba aranmıyor,” dedi.
Çalışkan, deprem bölgesinden seçilmiş bir milletvekili olarak KDV ödemelerinin geciktirilmemesi gerektiğini vurguladı ve 30 kata varan cezaların bu bölgede uygulanmamasını istedi. “Ne olur deprem bölgesini cezalardan muaf tutun, düşene ‘Bir tekme de biz vuralım.’ demeyin,” şeklinde konuştu.
Çalışkan, hükümetin faizle beslenen büyük bir canavar yarattığını ve 22 yıl içinde 600 milyar dolardan fazla parayı faize ödediğini ifade etti. Ayrıca, yurt dışı harç pulunun 3 bin liraya çıkarılmasının, halkın gözünde 500 lira olarak sunulmasını eleştirdi. “Ölümü gösterip sıtmaya razı ettiniz,” diyen Çalışkan, ülkedeki vergi politikasını da eleştirdi: “Sınırlar kevgir gibi, gireni çıkanı belirsiz ama her çıkandan vergi alırız. Vergiyi niye alırız? Belli turizm otellerine katkı olsun diye.”
Hükümetin esnafa yeterli destek vermediğini, sadece kredi sağladığını belirten Çalışkan, “İktidar hep alma ağacına binmiş, hiç verme ağacına binmemiş,” dedi. Deprem bölgesinde verilen kredilerin esnafı daha da zor durumda bıraktığını ifade etti. Çalışkan, bürokratların düzenlemeleri yazarken esnaf ve iş insanlarının gerçek sorunlarını dikkate almadığını ve faiz yükünün büyük bir sorun olduğunu vurguladı. “Bu millete yaptığınız en büyük kötülüklerden biri herkesi faize batırmış olmanız,” şeklinde konuştu. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version