Çalışkan’ın iddiası: İsrail, Türkiye’den destek alıyor

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Filistin'e destek amacıyla gittiği Mısır ziyareti sırasında İsrail'in gerçek hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Çalışkan, dünya liderlerinin Filistin'deki vahşeti görmezden geldiğini belirterek, İsrail'in Türkiye'deki 22 il ve İran'ı hedef aldığını iddia etti.

Çalışkan, Mısır’a gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında katıldığı canlı yayında yaşanan sorunları ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. İslam aleminin, Siyonist İsrail’in savaşı durdurup insanlık adına adım atmasını beklediğini ifade eden Çalışkan, bu beklentinin henüz karşılanmadığını dile getirdi.
İsrail’in Türkiye üzerinden net destek aldığını savunan Çalışkan, İsrailli pilotların Konya’da eğitim aldığını, savaş uçaklarının mazotlarının Ceyhan petrol boru hattıyla geçtiğini ve lojistik desteklerin Türkiye’den sağlandığını ileri sürdü. Çalışkan, bu durumu “İsrail’in dünyada net olarak destek aldığı yer Türkiye’dir.” şeklinde açıkladı.
Çalışkan, Türkiye’deki anayasa krizini İsrail ile ilişkilerin bozulmamasını isteme çabası olarak değerlendirdi ve Gazze’nin işgali durumunda Türkiye ve İran’ın hedefte olduğunu iddia etti. Bu durumu dini bir davadan çıkıp milli bir dava haline dönüştüğünü belirten Çalışkan, Türkiye’nin büyük İsrail’in hedefleri arasında olduğunu ifade etti. – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version