Can Atalay’dan deprem kayıpları için çağrı

Gezi Davası’nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Silivri Cezaevi’nde tutulan Can Atalay, İskenderun’da 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşamını yitiren ve yaralı olarak çıkarıldıktan sonra kaybolan Merve Ateş’in hikayesini hatırlatarak, deprem kayıplarının bulunması için çağrıda bulundu. Atalay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 26 yaşındaki Merve Ateş’in deprem sırasında anne ve babasıyla birlikte İskenderun’daki evlerinde bulunduğunu […]

Gezi Davası’nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve Silivri Cezaevi’nde tutulan Can Atalay, İskenderun’da 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yaşamını yitiren ve yaralı olarak çıkarıldıktan sonra kaybolan Merve Ateş’in hikayesini hatırlatarak, deprem kayıplarının bulunması için çağrıda bulundu.
Atalay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 26 yaşındaki Merve Ateş’in deprem sırasında anne ve babasıyla birlikte İskenderun’daki evlerinde bulunduğunu belirtti. Apartmanın yıkılması sonucu anne ve babasının yaşamını yitirdiğini ancak Merve’nin enkazdan sağ olarak çıkarıldığını aktardı. Ancak, hastaneye götürülmesi gereken Merve’nin bir daha haber alınamadığını dile getirdi.
Ablası İlknur Karaca ise Merve’nin sağ olduğuna inandığını ve onun kaybolmasından büyük endişe duyduğunu ifade etti. Karaca, “Sağ çıkan bir insan nasıl yok edilir. Elimle teslim ettiğim kardeşim yok. Merve’nin yaşadığına eminim. Bilincini yitirdiğini düşünüyorum. Lütfen kardeşimi bulun” çağrısında bulundu.
Şerafettin Can Atalay, bu çağrının ardından deprem kayıplarının bulunması için etkin arama çalışmalarının hızlandırılmasını istedi.
Can Atalay’ın X hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde ;

“Merve Ateş (26), 6 Şubat depremi sırasında annesi ve babasıyla Hatay İskenderun’daki evlerindeydi.
Apartman yıkıldı. Annesi ve babası hayatını kaybetti. Merve Ateş, yakınları tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Sadece bacağından yaralıydı, bilinci açıktı. İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Mersin Yenişehir Hastanesi’ne sevk edileceği söylendi.
Ailesinin gözetiminde ambulansa bindirildi ancak aileden birinin ambulansa binerek eşlik etmesine izin verilmedi. Ancak Merve Ateş, bu hastaneye hiç götürülmedi. O günden beri Merve Ateş’ten haber alınamıyor.
Abla İlknur Karaca “Sağ çıkan bir insan nasıl yok edilir. Elimle teslim ettiğim kardeşim yok. Merve’nin yaşadığına eminim. Bilincini yitirdiğini düşünüyorum. Lütfen kardeşimi bulun” diyor.
İlknur Karaca’nın sesini duyun.
Deprem kayıplarının bulunması için etkin arama yapılsın.”

Exit mobile version