Can Atalay için adalet nöbeti!

Gezi Davası nedeniyle içeride tutulan ve ilimizde milletvekili olan Can Atalay’a destek olmak için arkadaşları ve meslektaşları, Av. Can Atalay’ın Hatay’dan milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmemesini ve Gezi Davası’nda verilen hukuksuz karar iddiası ile Çağlayan Adliyesi’nde tuttukları Adalet Nöbeti’nde alkışlarla protesto etti. Can Atalay’a destek olmak için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Dokuzsekiz sitesinde […]

Gezi Davası nedeniyle içeride tutulan ve ilimizde milletvekili olan Can Atalay’a destek olmak için arkadaşları ve meslektaşları, Av. Can Atalay’ın Hatay’dan milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmemesini ve Gezi Davası’nda verilen hukuksuz karar iddiası ile Çağlayan Adliyesi’nde tuttukları Adalet Nöbeti’nde alkışlarla protesto etti.

Can Atalay’a destek olmak için Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi.

Dokuzsekiz sitesinde bulunan videoda basın açıklamasında konuşan İstanbul Barosu Önceki Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu:

“Bizler Gezi Parkı eylemlerini bu ülkenin eşitlik, özgürlük ve dayanışma mücadelesinin uzantısı olarak görüyor ve taşıdığı barışçı yaklaşımını da sahipleniyoruz. O nedenle de Gezi onurumuzdur diyebiliyoruz. Biz meydanlarda yarına yazılan tarihsel dökümanları biriktiriyoruz. AYM’nin Can’a sağlayacağı özgürlüğün Can Atalay özelinde değil, yargı genelinde ifade edeceği anlamı anlatmaya çalışıyoruz. Gezi Davasında göbeğimizi biz keselim ki, bir tutamağımız olsun yargımıza dair… Yoksa biz biliyoruz, söylediğim gibi bütün müktesebatımızı koyarak ifade ediyoruz ki, bu karar kara karardır. Bunu biz söyleyelim, söyleyelim ki başka kara kararımız olmasın istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Av.Can Atalay’ın avukatlarından Deniz Özen:

“Hiç lafı eğip bükmeye gerek yok. Hangi karar verilirse verilsin Gezi, milyonların vicdanında meşrudur. Gezi’yi 312. maddeden mahkum etmek demek; Türkiye’deki her hangi bir demokratik hak kullanımını 312’den mahkum edebilmek demektir. Bunu kabul etmiyoruz, hukuki değildir. Seçilmiş bir milletvekili cezaevinde tutulamaz. Can Atalay’ın tahliye edilmemesi sürecinin siyasi olduğunu biliyoruz. Bu ülkede hukuk devleti ilkesinin kırıntısı kaldıysa önümüzdeki hafta Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı vermesi zorunluluktur.”

Son olarak Çağlayan Adliyesi içinde bir araya gelen avukatlar, ‘Filistin halkı yalnız değildir’ sloganıyla da adliye dışına çıktı. Adliye önünde Filistin’de katledilen insanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. – Adil Yeşildağ-

Exit mobile version