CANIM SIKILDI ACİL LOGO İSTİYORUM

Ha li üçtay’ın dertleri dört nala artarak devam ederken tali yollardan yapay gündemler de baş gösteriyor. İşte en komik yapay gündem konularından biri de Hatay Büyükşehir Belediye başkanının ani bir karar ile HBB’nin logosunu değiştirme girişimi. Neden mi? Allah bilir ! HBB logosu bir dönem önceki başkan Doç. Dr. Lütfü savaş tarafından seçildi. Uzun bir […]

Ha li üçtay’ın dertleri dört nala artarak devam ederken tali yollardan yapay gündemler de baş gösteriyor. İşte en komik yapay gündem konularından biri de Hatay Büyükşehir Belediye başkanının ani bir karar ile HBB’nin logosunu değiştirme girişimi. Neden mi? Allah bilir !

HBB logosu bir dönem önceki başkan Doç. Dr. Lütfü savaş tarafından seçildi. Uzun bir dönemdir kullanılıyor. Sayın Lütfü savaş da Mehmet Öntürk de HBB logosunu tasarlarken ilimizin gerçek ruhuna dokunabildi mi? Logo halkın içine sindi mi? Kitlelere mal oldu mu? Medeniyetler diyarının evrensel mesajını taşıyabildi mi? Elbette ki kocaman bir HAYIR bu soruların cevabı.

Şimdi başkan Mehmet Öntürk de hazırlattığı beş logoyu halkın beğenisine sunmuş ama hiç kuşkunuz olmasın o kafasında seçmiştir bile ve millet oyalansın diye bekliyorlar. Yani hiç kuşkunuz olmasın ki HBB için seçilecek olan logo HBB başkanının zevkine kalmış durumda. Bir öncekinde olduğu gibi. Korkarım ki bu bir gelenek haline gelecek ve bundan sonra her HBB başkan değişikliğinde yeni bir logo halkın beğenisine yani başkanın faztezisine bırakılacak.

Ne saçma!

Ama pratikte yaşadığımız da bu. Neden böyle oluyor. Logoyu tasarlayan grafikerler neyi nasıl kıstas alıyor? Parası hoş gerisi boş çalışmalar elbette ki halka mal olmaz. Siz her başkan değişikliğinde İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin logolarının da değiştiğine ihtimal veriyor musunuz?

İki şey rica edşiyoruz. Bir, önceki logoyu neden iptal ediyorsunuz gerekçesi nedir? İki; yeni logoyu beş tane hazırlayıp hadi seçin diyeceğinize bir yarışma düzenleyip grafikerleri yarıştırıp birinci seçilen logoyu kullanamaz mıydınız?

Amaaaaaan kime ne anlatıyorum. Milletin derdi barınma, rezerv alan, koruma amaçlı imar planı, ekonomik kriz, her an altınızdan süzülecek olan bir yılan vb. Biz logo seçmekle uğraşıyoruz.

Ne komik.

Exit mobile version