Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cazibe merkezi olabilecek proje:

Harbiye’de meydan Tarihi Defne

Harbiye’de meydan

Tarihi Defne ve Apollon hikayesinin anlatıldığı rölyef duvarların yer alacağı meydanın zemininde, kuru havuz sistemi ile görsel su oyunları yer alacak.

Defne Belediyesi, Harbiye Mahallesi’nde görkemli bir eser oluşturma adına hamle başlattı. Harbiye Mahallesi’nde, peyzajı ve mimarisi ile Harbiye’nin dokusuna uygun bir yaşam alanı olarak tasarlanan bir meydan yapımı kararlaştırıldı. Harbiye Hidro Restaurant- Otel’in önünde, Hürriyet ve Ürgen Caddelerinin kesiştiği yerde yapılacak olan meydan, 1100 m² alan üzerine kurulacak. Mevcut ağaçların korunarak planlanacağı meydanın Defne ağaçları ile yeşillendirilmesi amaçlanıyor. Tarihi Defne ve Apollon hikayesinin anlatıldığı rölyef duvarların yer alacağı meydanın zemininde, kuru havuz sistemi ile görsel su oyunları yapılacak.
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, yapımına başladıkları meydan ile ilgili hizmetin kısa sürede tamamlanacağı bilgisini verdikten sonra, “Harbiye’nin tarihi ve doğal dokusunu yansıtacak bir meydan tasarladık. Defne’nin; tarihi, doğal özelliklerinden ağaç ve su ile değerlenmiş, yaşam alanı niteliğinde ve vatandaşlarımızın yeni buluşma noktası olacak olan meydanımız şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi. -Cemil Yıldız-