Çekilen aday ile ilgili ”İYİ” ismi geçmesine çok tepkili

Hafta içinde Adalet partisi Hatay büyükşehir belediye başkan adayının CHP’li Lütfü Savaş’ı destekleme adına adaylığını geri alması sürecinde önceden bazı kişilerin sosyal medya hesabından çekilecek ismin İYİ PARİT adayı Nusret Cömert olduğunu söylediklerine dikkat çekerek; ”Bu bir algıdır, bundan medet umanlar da cahildir, aptaldır” yakıştırması yaptı. İYİ Parti Milletvekili Şefik Çirkin’in bu konudaki paylaşımı şöyle: […]

Hafta içinde Adalet partisi Hatay büyükşehir belediye başkan adayının CHP’li Lütfü Savaş’ı destekleme adına adaylığını geri alması sürecinde önceden bazı kişilerin sosyal medya hesabından çekilecek ismin İYİ PARİT adayı Nusret Cömert olduğunu söylediklerine dikkat çekerek; ”Bu bir algıdır, bundan medet umanlar da cahildir, aptaldır” yakıştırması yaptı.

İYİ Parti Milletvekili Şefik Çirkin’in bu konudaki paylaşımı şöyle:

Üç gün önce HATAY BŞB tarafından bir siyasi partinin BŞB Başkan adayının Sayın Lütfü Savaş’a destek amacı ile adaylıktan çekileceği bilgisi verildi. Bu normal bir durumdur ve saygıyla karşılanır ve bizi ilgilendirmez.
Ancak kim tarafından hangi sözde bilgi verildiyse bazı yayın organları tarafından bu kişinin İYİ Parti adayı Nusret Cömert beyin olduğu iddia edildi. Neden başka parti değil de İYİ Parti?
Çok değil, gün bile dönmeden bunun yalan olduğu anlaşıldı. Bunun İYİ Partiye yapılan bir algı operasyonu olduğu gayet açıktır. Bu algıdan medet umanlar aptaldır, cahildir
Gazeteci arkadaşlara bu bilgiyi veren ahlaksızdır, acizdir. Bir adayın onuru, bir partinin emeği ile oynamak hiç kimsenin haddi değildir. Gazeteci arkadaşların yaptığı da doğru değildir, en azından Sayın adayımıza veya partiye lütfedip sormalı idiler. İYİ Parti tabanı buna seyirci kalmayacaktır. Adayları Sayın Nusret Cömert beyi asla yalnız bırakmayacaklardır. Bu çevrelere diyoruz ki hizmetiniz ya da projelerinizle halka gidin, ayak oyunlarından medet ummayın. Hatay siyasetini daha fazla kirletmeyin. İYİ Parti anladığınız dilden konuşmasını da bilir, ancak seviyeyi düşürmek istemiyoruz . Teşkilat, aday ve tabanımızın emeğine yazık biraz utanın.
Şunun şurası bir seçim Hatay’a kim hayırlıysa Allah ona nasip etsin.”

 

(Adil Yeşildağ)

Exit mobile version