Cemal Çelik, Eczane Teknisyenleri Federasyonu’nda güven tazeledi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 5. Genel kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetimini belirleyen Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonunda ikinci dönem vizesi alan Başkan Cemal Çelik güven tazeledi. Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen 5. Genel Kurul ile Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu yeni yönetimini belirledi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen genel kurula, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis’ten yaklaşık 3 bin üyesi […]

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 5. Genel kurulunu gerçekleştirerek yeni yönetimini belirleyen Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonunda ikinci dönem vizesi alan Başkan Cemal Çelik güven tazeledi.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen 5. Genel Kurul ile Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu yeni yönetimini belirledi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen genel kurula, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis’ten yaklaşık 3 bin üyesi bulunan federasyonun il ve şube başkanları katıldı.
İki yıldır başkanlık görevini yürüten Cemal Çelik, tekrar başkan seçilerek güven tazeledi. Çelik, destek veren tüm il başkanlarına ve temsilcilere teşekkür ederek, “Görev sürem boyunca verdiğimiz mücadelenin her platformda karşılık bulmasından mutluyum. Hedefimiz her zaman çıtayı daha da yukarı çıkarmaktı ve bunun için yönetim kurulumla birlikte doğru adımlar attığımızı düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte de el birliğiyle mücadelemize devam edeceğiz,” dedi.


Federasyonun temel amacının, eczane teknisyenlerinin mesleki haklarını korumak ve çalışma şartlarını iyileştirmek olduğunu belirten Başkan Çelik, yakın zamanda gerçekleşecek Konfederasyon seçimine büyük önem verdiklerini vurguladı. Çelik, “Yaklaşan Konfederasyon seçimi için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ankara’da, 17 Kasım’da bu konuda önemli adımlar atacağız,” diye konuştu.
Türkiye genelinde eczane teknisyenlerinin üçte ikisinin sertifikasını aldığını ancak hâlâ 45 bin kişinin mağduriyet yaşadığını dile getiren Çelik, bu konuda çözüm için çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. “Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı bu konuda bilgilendirildi. Ancak hala çözüm bulunamadı. Akdeniz Federasyonu olarak, mağdur üyelerimizin belgelerini almaları için var gücümüzle çalışacağız,” dedi.
Yeni Yönetim Belirlendi
Tek listeyle gidilen seçimlerde, Cemal Çelik başkanlığındaki Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu yeni yönetimi şu isimlerden oluştu: Habip Çılgın (Başkan Yardımcısı), Ahmet Toygun (Genel Sayman), Halil Şerbetçioğlu (Sekreter), Suat Gökçe (Üye).

Exit mobile version