Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cenaze için torpil!

Morg dolu. Babam, bugün

Morg dolu. Babam, bugün vefat eden 57. kişiydi. Cenazeleri taşıyacak araç yok. Aynı araç, 4 cenaze taşıyor. Saatlerdir bekliyoruz.

Haber başlığına konu olay, dünyanın herhangi bir ülkesinde ya da ülkemizin ücra bir yerinde değil, ilimiz Hatay’da, Antakya’da yaşandı.
Antakya’da bir kişi, Kovid’den ölen babasının konulduğu morgdan cenazesini alabilmek için saatlerce bekledikten sonra, çareyi, hatırlı bir kişiyi araya koymakta buldu. Antakya’da morglar dolu. Önlerindeki kalabalıktan geçilmiyor. Mezarlık Kompleksi’nden her gün onlarca cenaze kaldırılıyor. Eskiden tek kişi için kullanılan cenaze araçlarına, alabildiği kadar tabut konulmak zorunda kalınıyor. Anlayacağınız, cenaze araçları dolmuşa dönmüş durumda!
Hatay’da, günde ortalama 42-44 kişinin Kovid’den hayatını kaybettiği bugünlerde; test kuyrukları, test sonucu alma kuyrukları, pozitif vakalıların hastaneye alınmak için sıraya konulmaları, yoğun bakım için bekleyenlerin sırası yetmiyormuş gibi, bu kez de, koronavirüsten kurtulamayarak hayatlarını kaybedenlerin cesedini morgdan alabilmek bile neredeyse işkenceye dönüşmüş durumda.
Ölü yakınları, cenazeyi alabilmek için morg önlerinde saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz hafta sonunda, kentin tanınmış, hatırı sayılır bir siması, ölen babasının cenazesini alabilmek için, bağlı olduğu kuruluşun başkanını telefonla arayıp, kaba deyimle, cenazesini almak için torpil yapmak istedi. Yankılanan sözler şöyle:
“Morg dolu. Babam, bugün vefat eden 57. kişiydi. Cenazeleri taşıyacak araç yok. Aynı araç, 4 cenaze taşıyor. Herkes, saatlerce bekliyor.”
İşte Koronavirüs vakalarının yol açtığı Antakya’mızda, böyle olaylar yaşanıyor… -Cemil Yıldız-