Cezaevinde mahpuslar yerde yatıyor

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Maltepe L Tipi Cezaevi ve Afyonkarahisar T Tipi Cezaevi’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerin sonuçlarını içeren bir rapor yayımladı. Rapora göre, Maltepe L Tipi Cezaevi’nin kapasitesi olan 1760 kişilik kontenjanın üzerinde, 2188 tutuklunun barındırıldığı belirtildi. Bu durumun sonucu olarak, cezaevinde bazı mahpusların yerde yatmak zorunda kaldığı vurgulandı. 28 kişilik koğuşlarda ise […]

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Maltepe L Tipi Cezaevi ve Afyonkarahisar T Tipi Cezaevi’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerin sonuçlarını içeren bir rapor yayımladı. Rapora göre, Maltepe L Tipi Cezaevi’nin kapasitesi olan 1760 kişilik kontenjanın üzerinde, 2188 tutuklunun barındırıldığı belirtildi. Bu durumun sonucu olarak, cezaevinde bazı mahpusların yerde yatmak zorunda kaldığı vurgulandı. 28 kişilik koğuşlarda ise 40’tan fazla tutuklunun bulunduğu tespit edildi.

Raporda ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) son bir yıl içinde Maltepe L Tipi Cezaevi’nde görevli bir personel hakkında 16 işkence ve kötü muamele şikayeti yapıldığına dikkat çekildi. Ancak, yapılan idari soruşturma sonucunda bu personel hakkında ceza verilmesine gerek olmadığına karar verildiği ifade edildi.

Afyonkarahisar T Tipi Cezaevi’nde ise kapasitesi 1212 kişi olan cezaevinde 1334 tutuklunun bulunduğu rapor edildi. Özellikle hasta ve engelli tutuklular için ayrılan koğuşların uygun olmadığı, tuvalet ve banyo alanlarının engelli kullanımına uygun olmadığı belirtildi.

Raporda ayrıca, cezaevlerinde görevli personelin insan hakları ve işkence yasağı konularında yeterli eğitim almadığı, hijyen koşullarının yetersiz olduğu, doku hasarı ve travma önleyici odalarda güvenlik açıkları bulunduğu gibi birçok ihlalin tespit edildiği kaydedildi. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version