CHP adayı Özgün’ün hedefi Çöp ihalelerine son vermek

CHP Defne Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Özgün, yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında buluştu. Burada yaptığı açıklamalarda belediyenin kendi kendine yeten bir seviyeye gelmesini sağlayarak, hedeflerinin çöp ihalesi yapmadan kendi imkanlarıyla ilçenin çöp sorununu çözmek olduğunu söyledi. Basın toplantısına Defne İlçe Başkanı Ozan Öfkeli, Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Hatay İl Başkan vekili Ayhan Kıt, […]

CHP Defne Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Özgün, yerel basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında buluştu. Burada yaptığı açıklamalarda belediyenin kendi kendine yeten bir seviyeye gelmesini sağlayarak, hedeflerinin çöp ihalesi yapmadan kendi imkanlarıyla ilçenin çöp sorununu çözmek olduğunu söyledi. Basın toplantısına Defne İlçe Başkanı Ozan Öfkeli, Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve Hatay İl Başkan vekili Ayhan Kıt, Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Halil İbrahim Özgün düzenlediği basın toplantısında, ‘’Defne’nin çaresizliğini unutturacak Defnelilerin umutsuzluğunu yok edecek, Defne’de herhangi birinin, herhangi bir yapının değil Defne’nin Başkanı olmak için adayım’’ vurgusu yaptı.
Başkan Adayı Özgün, ‘’biz Defne’de yeni bir öykü yazmak istiyoruz ve bu öyküyü vatandaşlarımızla birlikte yaşamak istiyoruz. Gelin, kimseyi dışlamadan ötekileştirmeden, ortak akılla, kent uzlaşısıyla bu şehri tekrardan ayağa kaldıralım. Benim kapım herkese açık’’ Dedi.


Özgün, ‘’Defne ilçesinin kaynaklarının en verimli şekilde harcanması için adayım. Defne’nin güzelliklerinin işlenmesi, bütün dünya pazarına açılması ve bunların daha iyi anlatılabilmesi için adayım. Sosyal belediyecilik yapmak herkese ve her kesime, yaşlısına gencine öğrencisine işçisine, çiftçisine dokunmak için adayım. Sosyal belediyeciliği bir üst düzeye çıkarılması için adayım. Başarılı sosyal belediyecilik örnekleri var ama ben çok daha başarılı bir model yaratmak için adayım. “ dedi.
Defne’nin en önemli sorununun şuan tamamen yıkık ve virane bir durumda olması olarak gösteren Özgün; “Defne’nin çaresizliğini unutturacak Defnelilerin umutsuzluğunu yok edecek, Defne’nin herhangi birinin, herhangi bir yapının değil. Defne’nin Başkanı olmak için adayım” ifadelerini kullandı. Özgün; Defne Belediyesi’nin kaynaklarına dikkat çekerek kaynakların az olduğunu ve bu sebeple belediyede tasarrufa gideceklerinin altını çizdi.

Öz Kaynaklarla Çöp İhalesi yapmadan hizmet hedefi
Başkan Adayı Özgün, ‘’Öncelikle Defne Belediyesinin kaynakları yeterli değil. Gelen gelirleri az. Bu nedenle gelirleri arttırmak ve giderleri doğru tasarrufları yaparak azaltmak zorundayız. Kaynakları biriktirir, arttırırsak bununla ilgili kendi kendine yeten, öz yeterliliği olan bir belediye kurma anlayışımız var. Defne Belediyesinin kendi asfalt şantiyesi olmalı, kendi parke taşını kendi imal edecek durumda olmalı. Allah kısmet ederse geldiğimizde her tasarrufumuz sonrasında belediyemize çöp kamyonları alarak öncelikle belediyelerin en çok şaibeli alanı olan çöp ihalelerini, ihale yaparak değil kendi öz kaynaklarımızla kendi araçlarımızla yapabileceğimiz bir noktaya getirmek istiyoruz. Kendi çöpünü kendi toplayan bir Defne Belediyesi hedefliyoruz. Bu bize her ay en azından birkaç milyon TL’lik bir tasarruf sağlar. Bu tasarruf bize bir yıl sonunda bir şantiye kurmamızı sağlar. Bunları yapacak kararlılığımızda var aklımız da kadrolarımız da var.” Dedi.
Özgün konuşmasını “ Ben belediye başkanı olduktan sonra makamda oturacak bir başkan olmayacağım. Belediye başkanlığı seçim sürecinde nasıl çalışıyorsam sahada öyle çalışmaya devam edeceğim. Belediye içinde iyi işleyen bir kurum sahada halkı iyi dinleyen bir başkan olacak. İkisi birleştiğinde iyi bir belediye olur. İyi bir belediye başkanın merkezi hükümetle iyi ilişkileri olması gerekir ve biz bunu başaracağız” sözleriyle tamamladı. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version