CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol

Divan Başkanlığını Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un yaptığı CHP Ankara İl Başkanlığı kongresi sonuçlandı. Dr. Ümit Erkol Ankara il başkanı seçildi.  Ankara Atatürk Spor salonunda  düzenlenen kongrede Genel Merkez’in desteklediği aday Erkol, 340 delegenin oyunu alarak yeni il başkanı olurken  Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sercan Çığgın 241 oy aldı. İstanbul’dan sonra en fazla delegeye sahip olan […]

Divan Başkanlığını Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un yaptığı CHP Ankara İl Başkanlığı kongresi sonuçlandı. Dr. Ümit Erkol Ankara il başkanı seçildi.  Ankara Atatürk Spor salonunda  düzenlenen kongrede Genel Merkez’in desteklediği aday Erkol, 340 delegenin oyunu alarak yeni il başkanı olurken  Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sercan Çığgın 241 oy aldı.

İstanbul’dan sonra en fazla delegeye sahip olan Ankara’da Kılıçdaroğlu’nun desteklediği aday seçildi. Ankara 72 kurultay delegesi ile İstanbul’dan sonra ikinci büyük kent.  Kurultay konuşan Dr. Ümit Erkol CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteğini aldığını belirterek “Sayın Genel Başkan bana, ‘Senin bu görevi layıkıyla yapacağına inanıyorum, yolun açık olsun’ dedi.  Hiçbir göreve iki dönemden fazla talip olmayacağım. En fazla bir dönem daha karşınıza Ankara İl Başkan Adayı olarak çıkabilirim, üçüncü kez çıkmam. Bir gün milletvekili olursam üçüncü kez çıkmam, bir gün belediye başkanı olursam, hayallerimden bir tanesi bu, belediye başkanı olursam üçüncü kez belediye başkanı adayı olmam.” konuştu. Erkol Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na  karşı değişim talebinde bulunanları da eleştirerek şunları söyledi:

Biz adım adım kendimizi sorgularken, nerede hata yaptık araştırırken, sorunları çözmeye çalışırken, yenilenmeye çalışırken bir grup arkadaş geminin battığını zannettiler. Batan gemiden birer birer atladılar. İndikleri kara parçasına da yenilikçilik adını koydular. Böyle bir yenilikçilik olmaz. Bir gün önce Kılıçdaroğlu’nun doktrinini anlatacaksın, bir gün sonra yenilikçi olacaksın, yok böyle yağma. Bir gün önce dördüncü sıraya koydular ya hani Sadullah Ergin’i; o listenin mimarı olacaksın, o listeyi yapan 8 kişilik heyetin içinde olacaksın, damganı vuracaksın. Bir gün sonra, ‘Ben yenilikçiyim, bu Genel Başkan kötü.’ yok arkadaşlar, böyle bir yenilikçilik yok. Yaklaşık iki ay boyunca bir yenilik cümlesi kurulmadı. 6 dönem vekillik yapmış, ‘İnsan bırakmayı bilmeli’ vallahi bilmeli. 5 dönem vekillik yapmış, bırakacak. Ne zaman bırakacaksın? Bırakın o zaman, bırakın kurtulsun millet. Tarih bugün karşınıza yenilikçi diye çıkanları CHP’den sağ bir sapma olarak damgalayacak ve çöplüğe gönderecek. (Sami Gökçe)

Exit mobile version