CHP, Danıştay’a dava açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne yönelik olarak Danıştay’a dava açtı. CHP, modelin eğitimi dinselleştireceği ve laik, bilimsel eğitimden uzaklaşılmasına yol açacağı gerekçesiyle idari işlemin iptali ile yürütmenin durdurulmasını talep etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, beraberinde milletvekilleriyle birlikte Danıştay önünde basın açıklaması yaparak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne karşı çıkan kesimlerin varlığına […]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne yönelik olarak Danıştay’a dava açtı. CHP, modelin eğitimi dinselleştireceği ve laik, bilimsel eğitimden uzaklaşılmasına yol açacağı gerekçesiyle idari işlemin iptali ile yürütmenin durdurulmasını talep etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, beraberinde milletvekilleriyle birlikte Danıştay önünde basın açıklaması yaparak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne karşı çıkan kesimlerin varlığına dikkat çekti. Özçağdaş, “Karşımızda bilimsel gerekçelerle hazırlanmış bir eğitim programı yok” diyerek modelin bilimsel olmadığını savundu.

Modelin uygulamaya konulmasının “bakan oluruyla” gerçekleştiğini belirten Özçağdaş, eğitim programının iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay’dan acil bir karar talep ettiklerini ifade etti.

CHP’nin eğitim konularında akademisyenlerle iş birliği içinde hareket ettiğini vurgulayan Özçağdaş, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında sunulan program, siyasi bir parti sloganı olarak nitelendiriliyor. Bu, milyonlarca öğrenci ve öğretmeni doğrudan etkileyen ciddi bir konudur” dedi.

Özçağdaş, yapılan itirazların tamamının bilimsel temellere dayandığını belirterek, “Bu eğitim programının temeli için hiçbir ihtiyaç analizi yapılmamıştır” şeklinde eleştirilerini sürdürdü. Ayrıca modelin metninin kimler tarafından hazırlandığının da belirsiz olduğunu sözlerine ekledi. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version