CHP Defne Kadın Kolları’ndan Narin İçin Adalet Çığlığı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Defne Kadın Kolları, “Narin” ismiyle yaptığı basın açıklamasında, toplumda derin bir üzüntü yaratan bir Narin cinayetle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Açıklamada, “Bugün burada 22 yılın yüreğimize ağırlık bıraktığı, kabul edemediğimiz bir vahşet için toplandık. Narin’imizi vahşi bir cinayet sonucu kaybettik,” denildi. Açıklamada, Narin için gözyaşı döken, ona notlar bırakan ve […]

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Defne Kadın Kolları, “Narin” ismiyle yaptığı basın açıklamasında, toplumda derin bir üzüntü yaratan bir Narin cinayetle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı. Açıklamada, “Bugün burada 22 yılın yüreğimize ağırlık bıraktığı, kabul edemediğimiz bir vahşet için toplandık. Narin’imizi vahşi bir cinayet sonucu kaybettik,” denildi.

Açıklamada, Narin için gözyaşı döken, ona notlar bırakan ve onu yüreğinde hisseden tüm kadın ve kız çocuklarına başsağlığı dilendi. CHP Kadın Kolları, çocuklara yönelik istismarları araştırmayı reddedenlere seslenerek, “Dün çocuklara yönelik istismarları araştırmayı reddederken, bugün Narin’i kara toprağa mahkum etmekten utanmıyor musunuz?” ifadelerini kullandı.

Son iki buçuk yılda 3,364 çocuğun önlenebilir sebeplerle hayatını kaybettiğine dikkat çekilirken, 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısının 31,216 olduğu vurgulandı. Türkiye İstatistik Kurumu, 2008-2016 yılları arasında 104,531 çocuğun kaybolduğunu açıklarken, son 8 yıldır kaybolan çocuklara dair veri paylaşılmadığına dikkat çekildi.

Narin’in bulunmasının ardından sorular gündeme getirildi: “120 haneli köyde Narin’e ne olduğunu açıklamayan savcılara neden sustunuz?” denildi. Açıklamada, çocukların canı üzerinden siyaset yapılmaması gerektiği vurgulandı.

CHP Defne Kadın Kolları, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun uygulanmasını sağlayacaklarının altını çizerek, “İktidara geldiğimizde ilk işimiz, İstanbul Sözleşmesini tekrar yürürlüğe sokmak olacaktır,” ifadesini kullandı.

Açıklamanın sonunda, Kadın Kolları Genel Başkanı Sayın Asu Kaya önderliğinde, dava dosyalarının titizlikle takip edileceği duyuruldu. Bu açıklama, çocuk cinayetleri ve istismarlarının toplumda yarattığı derin yaralara dikkat çekmeyi amaçladı.

 

Exit mobile version