CHP HATAY ÖRGÜTÜNDE KARTLAR YENİDEN DAĞITILDI

14 Mayıs genel seçimlerinden sonra CHP Hatay Örgütünde güç dengeleri tamamen değişti denebilir. CHP listelerinden 2. Ve 3. Sıradan milletvekili seçilen Nermin Yıldırım Kara ve Servet Mullaoğlu ile birinci sıra milletvekili Mehmet Güzelmansur artık CHP içindeki yapıyı belirleyen öncü isimler olacak. TBMM’deki yemin töreninden sonra gerçekleşen ilk grup toplantısına birlikte katılarak yan yana oturan Nermin […]

14 Mayıs genel seçimlerinden sonra CHP Hatay Örgütünde güç dengeleri tamamen değişti denebilir. CHP listelerinden 2. Ve 3. Sıradan milletvekili seçilen Nermin Yıldırım Kara ve Servet Mullaoğlu ile birinci sıra milletvekili Mehmet Güzelmansur artık CHP içindeki yapıyı belirleyen öncü isimler olacak.

TBMM’deki yemin töreninden sonra gerçekleşen ilk grup toplantısına birlikte katılarak yan yana oturan Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu ve il başkanı Hakan Tiryaki bundan böyle birçok kritik konuda birlikte hareket edeceklerini adeta gösterdiler. Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yakınlığıyla bilinen Mehmet Güzelmansur da genel merkezde çok güçlü ve özellikle genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok güvendiği isimler arasında yer alıyor. O da önümüzdeki süreçte diğer blokun karşısında güçlü bir blok olarak duracağa benziyor.

İlk büyük sınav 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerde verilecek. CHP’deki bu yeni güç dengeleri aday belirlenme aşamasında farklı görüş ve tutum takınacaklar. Bunu öngörmek hiç de zor değil. Özellikle Milletvekili Servet Mullaoğlu’nun büyükşehir belediye başkan adayı konusunda radikal değişikliklerden yana olduğu bir gerçek. Onunla benzer bir görüş içindeki Nermin Yıldırım Kara’nın da HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın aday gösterilmemesi aşamasında Mullaoğlu ile birlikte hareket edeceği bekleniyor.

Milletvekilleri arasındaki bu dengenin dışında bir de güçlü bir denge olarak görevini sürdüren Büyük şehir belediye başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş var. Savaş’ın bir sonraki belediye seçimlerinde görev alıp almayacağı tam bir merak konusu. Ancak bugüne kadar yaşanan seçimlerde Genel merkezin Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı dinlediği ve ondan kolay kolay vazgeçmeyeceği de bir gerçek.

CHP Hatay’da 2024 yerel seçimlerini kazanmak istiyor ise HBB Başkanı Lütfü Savaş ile TBMM milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara ve Servet Mullaoğlu arasındaki köprüyü kurması lazım. En kötü yapı ikili ya da üçlü bir bölünmüşlük görüntüsünün ortaya çıkmasıdır. Eğer CHP tek bir güç tek bir yürek ve tek bir ses olmayı başarır ise yaşanan bu büyük deprem felaketi sonrası bile Büyükşehir belediyesini yeniden kazanabilir. CHP örgütü bölünmeye değil birleşmeye odaklanmalıdır.

Bu aşamada iki ismin yan yana gelmesi zaruri. Biri Lütfü Savaş diğeri Servet Mullaoğlu. Aradaki buzların erimesi lazım. Bunu sağlayacak olan güç ise parti içindeki akli selim partililer olacaktır. Partinin ağır topları bugünden taşın altına ellerini koymaları lazım. Taraflara siyasette küslüğün olmayacağı güncel şartlara göre yeniden aklı selim tutum alınması gerektiği salık verilmelidir.

CHP birçok siyasi partiden farklıdır. Çok seslilik esastır. Ama yerel seçimler öncesinde Hatay’da tek bir yürek tek bir ses olmak herkesin kazançlı çıkacağı ortak bir siyasi tavır olacaktır. Bizden söylemesi..uyarması…iş CHP’li siyasilere kalacak elbette. Bakalım neler olacak?

Exit mobile version