CHP Hatay’da sonuçlara itirazını gerçekleştirdi

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Hatay’da çıkan sonuca itiraz etmek için Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Politikasından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, parti yetkilileri, avukatları, CHP Hatay il Başkanı Hakan Tiryaki, Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara ve eski vekil İsmet Tokdemir, CHP İlçe […]

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Hatay’da çıkan sonuca itiraz etmek için Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Politikasından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, parti yetkilileri, avukatları, CHP Hatay il Başkanı Hakan Tiryaki, Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara ve eski vekil İsmet Tokdemir, CHP İlçe Başkanları Hatay il seçim kurulunda hazır bulundu.

İlk sözü alan CHP Hatay il Başkanı Hakan Tiryaki, bir oy bir oydur diyerek çıktıkları bu yolda Hatay halkının iradesine sahip çıkmak için burada olduklarını ve hatalı olduğunu düşündükleri hatta tespit ettikleri sonuçlara itiraz ettiklerinin altını çizerek diğer ilçelerde de itiraz sürecinin işlendiğini aktardı. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in görevlendirmesiyle gelen Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de söz alarak Hatay’a ve Hatay halkının iradesine sahip çıkacaklarını söyledi.
Gökçen, Seçim kapsamında diğer illerden daha farklı bir sonuç gördüklerini ve bazı usulsüzler tespit ettiklerini aktararak Hatay’ın hala yaralarını sarmaya çalıştığını, hala kent kültürünü ayakta tutmaya çalıştığını ve bu seçim sonucunun da Hatay halkının iradesine karşı olduğunu savundu. Hatay halkının seçiminin aynı şekilde yansımasının hayati bir önemi olduğunu aktaran Gökçen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetim ile merkezi yönetim işbirliği yapması vurgusuyla cezalandırma yönetimini seçtiği, tehdit edilen bir Hatay’a ve iradesine sahip çıkmak için tespit ettikleri usulsüzlüklere, geçersiz oylar için yapılan oyunlara karşı itirazlarınızı gerçekleştirdiklerini bildirdi.


İtirazlar sonucunda oy dağılımında değişiklik yaşandığını da ifade eden Gökçen, “3 bin 900’lerden gelen bir fark, itirazlarımız sonucunda 3 bin 287’ye kadar düşmüş durumda. Hatay’da bir oyun bile ortadan kaldırılmasına, çöpe gitmesine, hukuksuzlukla, usulsüzlükle ya da söylendiği gibi soru işaretleriyle ve şüpheyle karşıladığımız valinin ‘görevimizin başındayız’ fotoğrafında olduğu gibi bazı korkutmalarla, bazı yıldırma çalışmalarıyla, Hatay’ın iradesinin bir şekilde gasbedilmesine asla izin vermeyeceğiz.” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’da itiraz sürecine ilişkin değerlendirme de bulunarak, verilen her bir oya sahip çıkacaklarını ve sonuç gelene kadar burada olduklarını ifade eden Bakan, “Hatay’daki seçmen iradesinin sonuca yansıması noktasında üstümüze düşen vazifeyi yapmaya geldik. Görevli arkadaşlarımız, sandık görevlisi arkadaşlarımız üstüne düşen sorumlulukları yerine getirdi. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Tüm hukuki müracaatlarımızı burada hem il hem de ilçe kurullarına yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı. -Duygu Ertaş-

Exit mobile version