Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İl Başkanından, 3 BŞB Başkanının görevden alınmasına tepki:

Haksız, hukuksuz, antidemoratik karar…

Haksız, hukuksuz, antidemoratik karar…

İçişleri Bakanlığı’nın, dün sabah Diyarbakır, Van ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması şeklindeki kararına CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün tepki gösterdi. Hukukçu kimliği ile açıklama yapan CHP İl Başkanı Özgün, kararın Türkiye’ye kötülük olduğunu savundu.
CHP İl Başkanı Özgün’ün değerlendirmesi şöyle:
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini kazanmak için, Abdullah Öcalan’ın mektubunu Osman Öcalan’a TRT ekranından okutanlar, seçimle ve halkın iradesiyle seçilen HDP Belediye Başkanlarının yerine sadece 4 ay sonra kayyum atadı. Bu anlayış kabul edilemez.
HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınması son derece haksız, hukuksuz ve antidemokratik bir karardır. Atamayla gelen İçişleri Bakanı, seçilen belediye başkanlarını görevden alıp, yine atamayla gelen Valileri kayyum atıyor. AKP de buna ‘ileri demokrasi’ diyor. Bu karar yalnızca Diyarbakır, Van ve Mardin halkına değil, tüm Türkiye’ye yapılmış, baskıcı ve antidemokratik bir tavırdır. Sandıkta kaybeden Erdoğan ve AKP, masada baskı ve hukuksuzlukla kazanmak istiyor. Halkın iradesi resmen ve alenen gasp edilmektedir. Bu kararları ve tavrı kabul etmek mümkün değildir. Karardan ivedilikle vazgeçilerek, hatadan dönülmesi çağrısı yapıyoruz. Bu hazımsız akıl, ülkeyi felakete götüreceği gibi, toplumsal barışa da yapılabilecek en büyük kötülüktür.
Abdullah Öcalan’ın mektubunu, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’a TRT ekranlarından okutan zihniyetin, görevden alma tutumu, samimiyetsiz ve riyakardır. AKP’yi akl-ı selime, demokrasiye ve halkın iradesine saygı duymaya çağırıyoruz.” -Cemil Yıldız-