Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP İskenderun, Eğitimdeki İhmalleri Gündeme Getirdi

CHP İskenderun İlçe Yönetimi, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminin

CHP İskenderun İlçe Yönetimi, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci döneminin başlaması vesilesiyle eğitim güvenliği ve ihmallerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İlçe Yönetimi, ihmalkârlık ve denetimsizlik sonucu yaşanan can kayıplarına dikkat çekti.

Filiz Yeşildağ: “36 Çocuğumuz Eğitim Başlatamadı”

İlçe yöneticisi Filiz Yeşildağ, yaptığı açıklamada, “Maalesef bugün ihmalkârlık ve denetimsizlik yüzünden okullarında ikinci döneme başlayamayan 36 çocuğumuz var. Onlar, yarıyıl tatilinde aileleriyle birlikte gittikleri Kartalkaya’da yanarak hayatlarını kaybettiler,” dedi. Yeşildağ, yetkililerin bu ihmaller konusunda sorumluluk almak istemediğini ve bunun sonucunda 78 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, kayıplar için Allah’tan rahmet diledi ve yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu.

Eğitim Güvenliği ve Okul Denetimlerinin Önemi

Eğitim güvenliği ve okul güvenliği konusunda yetersizliklerin hayat kayıplarına yol açtığını vurgulayan Yeşildağ, şunları kaydetti: “Okulların ve yurtların güvenliğini bir kez daha düşünmeliyiz. Defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirler alınmadı. Bu nedenle okul kazaları, afetler ve acil durumlar gibi güvenlik eksiklikleri çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin canına mal oluyor.”
Yeşildağ, müfettişlik sisteminin zarar görmesi nedeniyle okulların yeterince denetlenmediğine de dikkat çekti. “Okullar, çocuklar için en güvenilir alanlar olmalı. Ancak yaşanan olaylar bunun tersini gösteriyor. Örneğin; 2 Eylül’de Miray Aslan çocuğumuz okul bahçesinde trafik kazasında hayatını kaybetti. 16 yaşındaki Mehmet Eren Parlak, okulda arkadaşının silahından çıkan kurşunla öldü. Ayrıca Sibel Turan öğretmenimiz iş güvenliği eksiklikleri nedeniyle hayatını kaybetti,” dedi.

Deprem Sonrası Eğitime Dair Sorunlar

6 Şubat Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ikinci yıl dönümünde de eğitimle ilgili sorunlara dikkat çeken Yeşildağ, bölgedeki vatandaşların, öğretmenlerin ve öğrencilerin hâlâ sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Yeşildağ, hükümetin, deprem sonrası yerleşim sorunlarını çözme noktasında yetersiz kaldığını, halkın dörtte birinin hâlâ konteyner kentlerde yaşadığını, öğretmenlerin borçları yüzünden elektriklerinin kesildiğini, sağlam kalan okulların ise kamu kurumları tarafından kullanılmaya devam ettiğini ifade etti.

Çözüm Önerileri ve Acil Önlem Çağrısı

Eğitimdeki güvenlik sorunlarının çözülmediği sürece daha fazla mağduriyet yaşanacağını belirten Yeşildağ, ilgili kurumların acil önlemler alması gerektiğini vurguladı. “Okullar fiziki olarak eğitime uygun hale getirilmedi, temizlenemedi. Çocuklarımız nitelikli eğitim alamadı. Öğretmenlerimiz atanmadı ve mülakatlarla mağdur edildiler. Yoksulluk sınırı altında maaşlarla ve can güvenliği olmadan eğitim vermeye devam ettiler. Çocuklarımız okullara aç gitti, temiz suya erişemediler ve MESEM’lerde hayatlarını kaybettiler,” diye konuştu.
Yeşildağ, hükümete ve ilgili kurumlara eğitimdeki güvenlik sorunlarını çözme ve gerekli önlemleri bir an önce alma çağrısında bulundu.