CHP Milletvekili Şahin…

Ekonomi Her Alanda Çöktü       CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ak Parti hükümetini ve TÜİK verilerini, yaptığı açıklamada eleştiri yağmuruna tuttu.       Ak Parti hükümetinin yanlış politikaları sonucu ekonominin her alanda çöktüğünü söyleyen Şahin, cari dengenin 4 aydır açık verdiğini, yatırım girişlerinin sıfıra yaklaştığı bildirdi ve “Cari açık; son 12 ayda 21 milyar 845 milyon […]

Ekonomi Her Alanda Çöktü

      CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ak Parti hükümetini ve TÜİK verilerini, yaptığı açıklamada eleştiri yağmuruna tuttu.

      Ak Parti hükümetinin yanlış politikaları sonucu ekonominin her alanda çöktüğünü söyleyen Şahin, cari dengenin 4 aydır açık verdiğini, yatırım girişlerinin sıfıra yaklaştığı bildirdi ve “Cari açık; son 12 ayda 21 milyar 845 milyon dolar, son iki ayda 12 milyar 136 milyon dolar oldu. Resmi rezervlerde bu ay 2 milyar 218 milyon dolar net azalış gözlendi. Üreten bir ekonomiyi kuracağız” dedi.

TÜİK mucizeler yaratıyor, ama gerçekler ortada-

      TÜİK’e göre işsizliğin azaldığını, gerçekte ise işsizliğin pandemi öncesine göre daha yüksek olduğunu söyleyen Şahin, şunlara değindi:

“TÜİK ve İŞKUR arasında yaklaşık 1 milyon işsiz farkı var! İŞKUR verilerine göre, Şubat 2021 ve Şubat 2022 arası bir yıllık dönemde kayıtlı işsiz sayısı 2 milyon 863 binden 3 milyon 188 bine yükselerek, 325 bin kişi arttı. İki verinin bu kadar farklı seyretmesi, hayatın olağan akışına aykırı. TÜİK’e göre ise son bir yılda dar tanımlı işsiz sayısı bu dönemler arası 623 bin azaldı. Geniş tanımlı işsiz sayısı 8 milyon! Geniş tanımlı işsizlik yüzde 21,8! Geniş tanımlı kadın işsizliği yüzde 28,8!

      İŞKUR’un kayıtlı işsiz sayıları son bir yılda yüzde 11,4 artarken, TÜİK’in işsiz sayıları yüzde 15 azaldı. TÜİK, veriler konusunda ‘mucizeler’ yaratıyor, ama gerçekler ortada.”

-Haber/Mehmet Özgün-

Exit mobile version