CHP, narenciye üreticilerinin sorunlarını dile getirdi 

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, narenciye üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Barut, iktidarın narenciye üreticilerinin sıkıntılarına kayıtsız kaldığını ve çözüm bulunması gerektiğini belirtti.   Barut, yaptığı açıklamada, “Bu sene toplam üretimin 7 milyon tona çıkmasıyla ihracat ve iç piyasada narenciye tüketiminin arttırılması temel zorunluluk olmuştu. Ancak iktidar […]

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, narenciye üreticilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Barut, iktidarın narenciye üreticilerinin sıkıntılarına kayıtsız kaldığını ve çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

 

Barut, yaptığı açıklamada, “Bu sene toplam üretimin 7 milyon tona çıkmasıyla ihracat ve iç piyasada narenciye tüketiminin arttırılması temel zorunluluk olmuştu. Ancak iktidar oralı olmadı, hala da olmuyorlar. Narenciye üreticileri göz göre göre kan ağlarken, iktidar seyrediyor” ifadelerini kullandı.

 

Barut, özellikle Hatay, Adana ve Mersin’de çiftçilerin en önemli gelir kaynaklarından birisinin narenciye olduğunu belirterek, “Bölge ekonomisi ve ülkemiz için hayati öneme sahip narenciyede, çiftçinin yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması zorunludur. Tüm tarımsal üretim alanlarında olduğu gibi narenciye üretiminde de gübreden zirai ilaca, akaryakıttan tarımsal sulamada kullanılan elektrik fiyatlarına dek fahiş bir artış yaşanıyor” dedi.

 

Barut’un önerileri arasında narenciye ihracatının desteklenmesi, yeni ihracat pazarlarının bulunması, iç piyasada tüketimin teşvik edilmesi ve çiftçilere ton başına daha yüksek destek verilmesi yer alıyor. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version