CHP: Öğrencilerin yatacak yeri yok

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, üniversite öğrencilerinin barınma ve geçim sorunlarına acil çözüm çağrısında bulundu. Kış, AKP iktidarının 22 yıllık başarısızlığının bir göstergesi olarak nitelendirdiği bu sorunlar hakkında TBMM’yi harekete geçmeye çağırdı. Kış, yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin barınma sorunu, AKP iktidarının 22 yıllık başarısızlığının bir göstergesidir” dedi. Öğrencilerin büyük bir özveriyle üniversiteye hazırlandığını ancak geçim ve […]

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, üniversite öğrencilerinin barınma ve geçim sorunlarına acil çözüm çağrısında bulundu. Kış, AKP iktidarının 22 yıllık başarısızlığının bir göstergesi olarak nitelendirdiği bu sorunlar hakkında TBMM’yi harekete geçmeye çağırdı.

Kış, yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin barınma sorunu, AKP iktidarının 22 yıllık başarısızlığının bir göstergesidir” dedi. Öğrencilerin büyük bir özveriyle üniversiteye hazırlandığını ancak geçim ve barınma kaygılarıyla sınavlara girdiklerini belirten Kış, şehir dışında bir üniversite kazanan öğrencilerin ailelerine maddi ve manevi yük bindirdiğini vurguladı.

Son 5 yılda 2.3 milyon üniversite öğrencisinin eğitimine son verdiğini ve 2023 yılında 617 bin 250 öğrencinin okulu bıraktığını açıklayan Kış, bu durumun AK Parti hükümetinin yanlış ekonomi politikalarının bir sonucu olduğunu ifade etti. “Ülke genelinde ve Mersin’de yurt kapasitelerinin artırılması, mevcut yurtların iyileştirilmesi ve öğrencilere kira destek programlarının acilen başlatılması gerekmektedir” dedi.

Kış, geçen yıl TBMM’de bir komisyon kurulması çağrısında bulunduğunu hatırlatarak çağrısını yeniledi. “Bugün, barınma sorununu çözmek ve gençlerimize sadece eğitimlerine odaklanabilecekleri bir gelecek sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Bakanlıkları ve milletvekillerini ortak akıl ile hareket etmeye ve üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için adım atmaya davet ediyorum. TBMM’nin asli görevi, bu soruna acil bir çözüm bulmaktır” şeklinde konuştu. – Volkan İcil-

Exit mobile version