Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP, parti içi hainleri arıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, geride kalan 31 Mart seçimlerinde parti aleyhine çalışan partili yönetici ve yetkililerle ilgili şikayetler üzerine harekete geçiyor. CHP Genel Merkezi’nden Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Zeybek ile Gül Çiftçi Binici imzasıyla parti örgütlerine gönderilen yazıda, 31 Mart seçimlerinde parti aleyhine çalışan partili yönetici ve seçilmişlerle ilgili delilli bilgi ve belgelerin 29 Nisan’a kadar ulaştırılması durumunda gereğinin yapılacağını belirtti.

CHP Genel Merkezi’nin yazısında şu ifadelere yer verildi:

“31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde partimizin elde ettiği başarı örgütlerimizin özverili çalışmaları sayesinde gelmiştir. Her bir partiliğimiz yürekten çalışmasını sürdürürken maalesef bazı üyelerimizin partimiz aleyhine başka parti veya adayların lehine çalıştığı bilgileri edinilmiştir.

Tüzüğümüzün 68/1-e maddesi parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak fiilinin kesin ihraç cezası ile cezalandırılması gerektiğini düzenlemiştir. Bu hükme göre partimiz aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerimizle ilgili disiplin süreci doğrudan merkez kurulumuzca başlatılacaktır.

Yerel seçimlerde partimiz aleyhine başka parti veya adaylığı ile çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevklerinin yapılması için bu kişilerin isim ve görevleriyle aleyhte yaptıkları çalışmalarıyla ilişkin delilleri 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşleri’ne bildirilmesi gerekmektedir. Delillendirilmemiş başvuruların işlemeye konmayacağını hatırlatır, gereğini rica eder, iyi çalışmalar dileriz.” – İlyas Yiğit-