CHP TBMM’nin özel toplanmasını istedi

Yargıtay’ın Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ve TBMM Başkanına talimat niteliğinde yazı yazması muhalefeti harekete geçirirken CHP milletvekilleri Genel Kurul’un ‘Adalet’ gündemiyle toplanmasını istedi. Danışma kurulundan böyle bir karar çıkmaması halinde milletvekilleri sorun çözünceye kadar TBMM Genel Kurulunu terk etmeme kararı aldı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan […]

Yargıtay’ın Can Atalay hakkında hak ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ve TBMM Başkanına talimat niteliğinde yazı yazması muhalefeti harekete geçirirken CHP milletvekilleri Genel Kurul’un ‘Adalet’ gündemiyle toplanmasını istedi. Danışma kurulundan böyle bir karar çıkmaması halinde milletvekilleri sorun çözünceye kadar TBMM Genel Kurulunu terk etmeme kararı aldı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın TBMM’de yaptığı basın toplantısında yaşanan olayın ”Sorun Can Atalay boyutunu çoktan aştı3. Ceza Dairesini kararı 17-25 aralık dönemini anımsatıyor. Yargıtay’ın hadsiz üyeleri  üyeleri  AYM’nin kararını bekleyen TBMM Başkanına  ve TBMM’nin tüzel kişiliğine de saldırdı. Bunun kabul edilmesi mümkün değil” diye konuştu.

Güney bütün siyasi partilerle temas halinde olduklarını da anımsatarak  Anayasa kararlarının herkesi bağladığını  Yargıtay 3. ceza dairesi üyelerinin açıkça suç işlediğini  sözlerine ekledi (Sami Gökçe)

Exit mobile version