CHP’de Ankara ve Antalya krizi!

CHP’nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde belediye başkan adaylarından 300’ünün belirleneceği MYK toplantısının ardından  saat 16.00’da PM toplantısı başladı. Daha önce kamuoyu araştırmaları, önseçim ve örgüt görüşü alınarak belirlenen aday dosyaları üyelerin önüne getirildi. MYK üyeleri dosyaları oybirliği ile kabul ettikten sonra PM’de ele alındı.Toplantıda Antalya ve Ankara krizi aşılamadı. İlk gelen […]

CHP’nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimlerde belediye başkan adaylarından 300’ünün belirleneceği MYK toplantısının ardından  saat 16.00’da PM toplantısı başladı. Daha önce kamuoyu araştırmaları, önseçim ve örgüt görüşü alınarak belirlenen aday dosyaları üyelerin önüne getirildi. MYK üyeleri dosyaları oybirliği ile kabul ettikten sonra PM’de ele alındı.Toplantıda Antalya ve Ankara krizi aşılamadı.

İlk gelen bilgilere göre Giresun’da önseçimden çıkan Tufan Köse, Antalya’da Muhittin Böcek, Hatay’da Lütfü Savaş, Eskişehir’de Ayşe Ünlüce, Muğla’da Burak Erbay, Eskişehir  Odunpazarı’nda Kazım Kurt ve Tepebaşı’nda Ahmet Ataç, Tekirdağ’da Candan Yüceer, Başakşehir’de Mesut Öksüz, Beyoğlu’nda İnan Güney, Silivri’de Bora Balcı, Çatalca’da Erhan Güzel, Eyüpsultan’da Bülent Özmen, Üsküdar’da Sinen Dedaş, Tuzla’da Eren Ali Bingöl’ün parti meclisine önerilmesi kararlaştırıldı.

Ankara’da Behzat Ç. krizi!

Ankara’da CHP’nin kazanabileceği merkez ilçeler arasında yer alan Etimesgut’tan tiyatro oyuncusu Erdal Beşikçioğlu’nun aday gösterilmesi krize yol açtı. Daha önce Ankara’daki adayların “Büyükşehir Belediye Başkanı ile ortak belirleme” kararına aykırı olarak Eıdal Beşikçioğlu’nun gösterilmesiyle ilgili kriz aşılamadı. Daha önce PORTAŞ yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Mesut Özarslan’ın Etimesgut’a aday gösterileceği kulislerde konuşuluyordu.

Öte yandan Gölbaşı’nda  ise daha önce AKP’den Belediye başkanlığı yapan Yakup Odabaşı’nın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Genel Başkan Özgür Özgür Özel PM’ye girişte gazetecilerin sorusu üzerine, Mansur Yavaş’a daha önce Erdal Beşikçioğlu ismini söylediğini ve “gücüne güç katar” dediğini belirterek “Sıkıntı” olmayacağını söyledi. Ancak kulislerde sıkıntının aşılamadığı konuşuluyor. CHP kaynaklarından gelen tepki de ise Etimesgut’un tutucu olduğu anımsatılarak “Seçim ramazanda yapılacak. Elinde bira olan bir aday resmi ile AKP kampanya yaparsa seçimi nasıl kazanırız” diye soru yöneltilerek Beşikçioğlu’nun adaylığına karşı çıkıldı.

Böcek krizi!

Sızan bilgilere göre CHP MYK’da en büyük sıkıntı Antalya Belediye Başkan adayının belirlenmesi sırasında yaşandı. MYK üyelerinden bir bölümünün mevcut belediye başkanı Muhittin Böcek’in aday olmasını önerdiği beliritlirken bir kısım üyenin de  DEM parti potansiyelinin dikkate alınmasını önererek Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı önerdiği öğrenildi.

Öte yanda CHP yönetiminin Muhittin Böcek’in aday olmasını istemeyen Antalya il teşkilatının görüşünü almadığı iddia edildi. Antalya’da yapılan eğilim yoklaması ve milletvekillerinin araştırmasında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ilk sırada çıktığı öğrenildi.

CHP Antalya İl Başkanı Naim Kamacı, Genel Merkez yönetiminin adaylık konusunda kendisine görüşünün sorulmadığını açıkladı. (Sami Gökçe)

Exit mobile version