Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de “Hayır” inancı

İl başkanı’na göre, Hatay’da

İl başkanı’na göre, Hatay’da % 70 “Hayır” çıkacak…
CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay ve Türkiye genelinde 16 Nisan’daki referandumda HAYIR oyu çıkacağını savundu. CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, hafta sonunda Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Partinin Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İlçe Başkanları ve diğer seçilmişlerle Hatay’da “Hayır” çıkması için yapılacak çalışmaların anlatıldığı bir toplantı düzenlediklerini bildirdi ve toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Öztürk YILMAZ’ın da katıldığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Halkımızın evinde pişen aşı, cebinde çocuklarını geçindirecek parası yoksa, Allah aşkına söyleyin kim ne yapsın başkanlığı? Bugün, biz aslında Hatay olarak sadece başkanlığa HAYIR demiyoruz? Başka neye mi hayır diyoruz? İşte sıralıyoruz:

-Yanlış politikalar sonucu Hatay’ın komşu ülkelerle ticareti nerdeyse sıfırlandı aslında biz yoksul bir Hatay’a HAYIR diyoruz.
-Sanayisi çökmüş binlerce gencinin ekmek parası için umut kapsı olarak görüp sevdiklerinden ayrı yurt dışına gitmesine HAYIR diyoruz.
-Zengine sağlanan mazot indirimini amik ovasında çiftçilere sağlamayanlara HAYIR diyoruz.
-Neredeyse Komşu her ile sağlanan teşviki bizlere reva görenlere HAYIR diyoruz.
-Suriyelilere sağlanan desteğin yarısını bile kendi halkına sağlamayanlara HAYIR diyoruz.
-En büyük geçim kaynağı olan turizmi biten bir Hatay’a HAYIR diyoruz.
-Bugün ekonomisi çökmekte olan bir Hatay’a HAYIR diyoruz.
Ve sadece ilimiz Hatay’ın neden hayır diyeceği hususunda size yüzlerce madde sayabilirim. Bugün referandum çalışmalarımızın startını verirken, ilimiz Hatay’ın en az yüzde altmış ve yetmiş aralığı ile HAYIR diyeceğini buradan sizlere müjdeliyorum. 23 Nisan 1920 sabahı hayırlı bir Cuma günü, dualarla, ‘egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek açılan gazi meclisimizi, yani milletin iradesini yok saymaya çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.
-Cemil Yıldız-