Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sinan Seyfittinoğlu

CHP’de Tehlike Çanları

İyi günler sevgili okuyucu.

CHP, Genel Merkezi tarafından görevlendirilen bir heyet ile aday belirlemenin telaşı içinde. Ancak bizim gözlemlerimiz, bu heyetin çabalarının son derece anlamsız olduğu yönünde. İlk olarak şunu belirtmekte fayda var. Burada, ilimizde, ön seçim ya da eğilim yoklaması (sandık konarak) yapılmadan sağlıklı bir aday ismi ortaya çıkmayacak ve kavga, gürültü, kırgınlık ve küskünlük hakim olacak.

Bize ulaşan bilgilere göre; Samandağ, Defne, Arsuz ve İskenderun’da çok aday adaylı bir yapı var. Genel Merkez’in işaret edeceği isimler kim olursa olsun, ilimizde bir çalkantının yaşanacağı gün gibi aşikar.

Edindiğim bilgilere göre, CHP heyeti, burada aday adaylarıyla gerçekleştirdiği mülakatlarda her adaya ortalama iki dakika kadar kısa bir süre verip, kendisini anlatmasını istemiş ve iki dakika içinde sadece iki soru sormuş. Ne acı. Keşke hiç gelmeselerdi. Bu kadar kısa sürede doğru adayı Genel Merkez’e hangi kriterleri baz alarak tavsiye edecekler? Tam bir soru işareti.
Üstelik Defne, Samandağ ve Arsuz, CHP’nin oy patlaması yaşadığı ilçelerdi. Burada yaşanacak bir erozyon ve yanlış, tartışmalı adaylarla seçime gidilmesi, Büyükşehir Belediyesi için de muhtemel bir kan kaybına neden olacak.

Neden ilimizde ön seçimden sürekli kaçılıyor?

Delege ya da üye yapısı her ne kadar sağlıksız dense bile, çıkacak her sonuç, atamadan daha hayırlı bir birlikteliğe neden olurdu.

Uyarmayı bir görev biliyorum. CHP, için için yanıyor, için için kaynıyor. Bu ilde hata yapılma lüksü yok. Yazık olacak. % 90 civarında oy alınabilecek ilçelerde küskünlükler ile bu oy oranı oldukça düşecek. CHP, bindiğimiz dalı kesecek.

CHP’den gelen heyet, ilimizde, Genel Merkez’in önceden almış olduğu karara rağmen burada sandık konulmasını şiddetle tavsiye etmelidir. İsim önermeleri yanlış olur. PM, Hatay için yeniden bir araya gelmeli ve bu İl’e özel yeni bir sandık konulması yönünde karar almalıdır.

Bizden tavsiye. Yol yakınken doğruyu bulalım.

İyi çalışmalar.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER