CHP’li Çiftci: “YSK, Hatay’da son noktayı koymuştur”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Hatay ve İskenderun seçimlerine ilişkin yaptıkları başvuruların reddedilmesiyle ilgili olarak sert eleştirilerde bulundu. Çiftci, YSK’nın dosyayı incelemeden, dilekçeleri okumadan reddettiğini ve başvurularının detaylı ve somut delillere dayandığını belirtti. Çiftci, yapılan itirazların özellikle ölü seçmenler, yurt dışındaki kişiler ve yasalara göre sandık başkanı olamayacak kişilerle ilgili […]

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Hatay ve İskenderun seçimlerine ilişkin yaptıkları başvuruların reddedilmesiyle ilgili olarak sert eleştirilerde bulundu. Çiftci, YSK’nın dosyayı incelemeden, dilekçeleri okumadan reddettiğini ve başvurularının detaylı ve somut delillere dayandığını belirtti.

Çiftci, yapılan itirazların özellikle ölü seçmenler, yurt dışındaki kişiler ve yasalara göre sandık başkanı olamayacak kişilerle ilgili tespitler içerdiğini vurguladı. Ancak YSK, itirazları “genel ve soyut iddialar” olarak nitelendirerek reddetti.

Hatay seçimlerinde geçersiz oylara ilişkin de iddiaları olduğunu belirten Çiftci, YSK’nın bu oyları saymaktan kaçındığını ve bu tutumunun yanlı olduğunu savundu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YSK’nın kararını önceden bildiğine dair yaptığı açıklamaları da eleştirdi ve YSK’nın bu tutumuyla halkın yargıya olan güvenini sarsıcı bir etki yarattığını ifade etti.

YSK’nın ret kararı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı “YSK, Hatay’da son noktayı koymuştur” açıklaması da Çiftci tarafından tiyatro olarak nitelendirildi ve YSK’nın bu tutumuyla halkın yargıya olan güvenini sarsıcı bir etki yarattığını belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version