CHP’li Gençlerden Çocuk İstismarına Tepki

CHP’li gençler, çocuklara yönelik istismar olaylarına dikkat çekerek, mutlaka önlenmesi gerektiğini savundu. CHP Antakya İlçe Gençlik Kolu Başkanı Hasan Değirmenci, yazılı açıklamasında, son günlerde ciddi bir artış gösterdiğini belirttiği “çocuklara yönelik istismara” tepki gösterdiklerini kaydederek, istismar cezasının caydırıcı derecede yüksek olması gerekliliğine vurgu yaptı. CHP’li gençlerin açıklaması özetle şöyle: “Çocuk ihmal ve istismarı; ana, baba […]

CHP’li gençler, çocuklara yönelik istismar olaylarına dikkat çekerek, mutlaka önlenmesi gerektiğini savundu. CHP Antakya İlçe Gençlik Kolu Başkanı Hasan Değirmenci, yazılı açıklamasında, son günlerde ciddi bir artış gösterdiğini belirttiği “çocuklara yönelik istismara” tepki gösterdiklerini kaydederek, istismar cezasının caydırıcı derecede yüksek olması gerekliliğine vurgu yaptı.
CHP’li gençlerin açıklaması özetle şöyle:
“Çocuk ihmal ve istismarı; ana, baba ya da bakım veren bir erişkin tarafından çocuğa yöneltilen, toplumsal kurallar ve profesyonel kişilerce uygunsuz ya da hasar verici olarak nitelendirilen, çocuğun gelişimini engelleyen ya da kısıtlayan eylem ve eylemsizliklerin tümüdür.
Çocuk istismarı, genel olarak çocuğa yönelik bilinçli ve zarar verici tekrarlı veya tek seferlik davranışlarda bulunmaktır. Çocuklar üzerinde bilişsel, sosyal, duygusal ve fiziksel etkileri olan istismar, çocukların yaşamlarında telafi edilemez sonuçlara neden olmaktadır.”
Açıklamada, istismarın, çocuğun ruhuna kast edilmiş bir cinayet olduğuna işaret edildi. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version