CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, TBMM’de kurulan çocuk istismarı araştırma komisyonunun yetersiz kaldığını belirterek, STK’ların da katkısıyla bağımsız bir çalıştay düzenlediklerini açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) çocuk istismarını önlemek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nun konuyu gerektiği gibi ele almadığını belirterek, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte bağımsız bir çalıştay düzenlediklerini açıkladı.
“Komisyon yetersiz kaldı, STK’lar dinlenmedi”
Kara, Meclis’teki komisyonun çalışma yöntemlerini eleştirerek, “TBMM’de çocuk istismarını önlemek için kurulan araştırma komisyonu, konunun ciddiyetine uygun bir süreç yönetemedi. STK’ların ve uzmanların görüşlerine yeterince yer verilmedi, yalnızca bakanlık temsilcilerinin söz aldığı, yöntem ve içerik açısından eksik bir program dayatıldı” dedi.
“Çocuk istismarı tüm yönleriyle ele alındı”
Bu eksikliği gidermek için CHP olarak harekete geçtiklerini belirten Kara, “Biz de komisyonun yapamadığını yapmak üzere, genel merkezimizde UCİM’in katkılarıyla ‘Çocuklara Yönelik Şiddet, İhmal ve İstismarı Önleme Çalıştayı’ düzenledik. Çalıştayda farklı kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek, çocuk istismarını tüm boyutlarıyla ele aldı” ifadelerini kullandı.
“Tüm emeği geçenlere teşekkürler”
Çalıştayın gerçekleşmesine katkı sunanlara teşekkür eden Kara, “Başta Genel Başkan Yardımcımız Suat Özçağdaş olmak üzere, bu önemli çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.