Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Şahin: otobandaki gişeyi 8 yıldır bitiremediler!

CHP Hatay Milletvekili Suzan

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri çıkışında, Azganlık Mahallesi’nde yapımı planlanan otoyol çıkış turnikesi inşaatına 2013 yılında başlandığını, ancak benzer projelerin kısa sürede bitirilmesine rağmen, bölgenin ihtiyacı olan projenin 8 yıla rağmen hala tamamlanamadığını bildirdi.
Türkiye’de ağır sanayi bölgeleri içerisinde önemli bir yeri olan Hatay’ın İskenderun ilçesinde, otoban ve çevre yollarına bağlantı yolu bulunmaması nedeniyle yaşanan yoğun trafiğin kazalara sebebiyet verdiğini, ambulans ulaşımını ve en yakın hastanelere hasta sevkini geciktirdiğini, bu durumun da sanayi sektörüne ağır maliyet yükü oluşturduğunu belirten CHP’li Vekil Şahin, şöyle devam etti:
“Sanayi bölgesinden çıkan ağır tonajlı araçlar, Payas’tan ya da İskenderun’dan otobana giriş sağlamakta, bu durum hem trafiğe haddinden fazla yoğunluk oluşturmakta, hem de ekonomik anlamda külfete neden olmakta. Bu nedenle, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri çıkışında Azganlık Mahallesi’nde yapımı planlanan otoyol çıkış turnikesinin inşaatına 2013 yılında başlanmış, benzer projeler kısa sürede bitirilmesine rağmen, bölgenin ihtiyacı olan proje aradan geçen 8 yıla rağmen hala tamamlanmamıştır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Ocak ayında Hatay’a geleceğini açıkladı. Sanayi bölgesinin yararlanması için yapımına başlanıp, ne hikmetse 8 yılda bitirilemeyen gişeleri de görüp gerekli çalışmayı artık yaptırır umarım!”
CHP’li Suzan Şahin, TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na şu soruları sordu:
1-Söz konusu projenin başlangıç ve bitiş tarihi nedir? Taahhüt edilen bitirme süresi ne kadardır?
2.Proje için öngörülen yatırım miktarı nedir? Projenin başlangıcından bu yanan kullanılan ödenek nedir? Proje için ayrılan ödenek nereye harcanmıştır?
3.Benzer bir projenin bitirilme süresi ortalama ne kadardır?
4.İşin zamanında bitirilememesinin nedeni nedir? Zamanında bitirilmeyen proje için herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
5.Bölgenin ihtiyacı olan projenin bitirilmesi için takviminiz nedir? -Cemil Yıldız-