CHP’lilere göre, “Reyhanlı Barajı Bitti” diye çiftçiyi kandırmışlar!

Baraj, Koyun-Keçilerin Otlak Yeri Olmuş… Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gövde dışında barajda biten bir şey olmadığını söylerken, CHP heyetinin tepkisi ise, “2015’te bitmesi gereken, 2020’de açılışı yapılan, ama halen BİTMEYEN Reyhanlı Barajı’nı, halkın iktidarında, Millet İttifakı olarak BİZ BİTİRECEĞİZ” şeklinde oldu. Hafta sonunda Reyhanlı’ya giden ve Reyhanlı Barajı üzerinde, civarında incelemelerde bulunan CHP […]

Baraj, Koyun-Keçilerin Otlak Yeri Olmuş…

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, gövde dışında barajda biten bir şey olmadığını söylerken, CHP heyetinin tepkisi ise, “2015’te bitmesi gereken, 2020’de açılışı yapılan, ama halen BİTMEYEN Reyhanlı Barajı’nı, halkın iktidarında, Millet İttifakı olarak BİZ BİTİRECEĞİZ” şeklinde oldu.

Hafta sonunda Reyhanlı’ya giden ve Reyhanlı Barajı üzerinde, civarında incelemelerde bulunan CHP heyeti, barajın, iktidar temsilcilerince yapılan açıklamaların aksine bitmediğini, barajda çok az miktarda su bulunduğunu, ancak hiçbir sulamanın ya da enerji elde etme işleminin yapılamadığını belirttiler.

CHP’li Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ile İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Reyhanlı CHP İlçe Başkanı Nihat Dağ, Reyhanlı Barajı’na gitti, incelemede bulundu. CHP’liler, barajın gövdesinde durarak yaptıkları açıklamada, “İşte görüyorsunuz, bir miktar su var. Ancak geçen yıl açılışı yapılan barajdan hiçbir sulama ya da enerji elde etme işlemi yapılmıyor” dedi.

BARAJ BİTTİ KANDIRMACASI

CHP’liler, Reyhanlı Barajı’ndan halen kuşların istifade ettiğini ve koyun ile keçilere otlak olduğunu söylerken, şu mesajı verdi:

“2015’te bitmesi gereken, 2020’de açılışı yapılan, ama halen bitmeyen Reyhanlı Barajı’nı, halkın iktidarında, Millet İttifakı olarak biz bitireceğiz. ‘Baraj bitti’ diyerek açılışını yapıp vatandaşı kandıranlara bunun utancı, bize ise gururu kalacak.”

AMİK OVASI ÇİFTÇİSİ PERİŞAN

Bölge Milletvekili İsmet Tokdemir de şunları söyledi:

“Defalarca her platformda dile getirdiğimiz, bitirilmeden açılışı yapılan Reyhanlı Barajı’nın bir an önce faaliyete alınıp, çiftçimizin maliyetlerinin düşürülmesi gerekiyor. İktidar yetkililerine çağrımız; Amik Ovası çiftçisi perişan, Hatay’a hakkını verin!”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da gövde dışında barajda biten bir şey olmadığını, barajda bir miktar su bulunduğunu, 3 Ekim 2020’de şatafatla açılan barajın bitmediğini, enerji fiyatlarının ise arttığını, Amik çiftçisinin de mağdur olduğunu anlattı.

CHP İlçe Başkanı Nihat Dağ da açıklamasında, Reyhanlı Barajı’nın tamamlanmadığını, barajdan halen kuşların yararlandığını, yerin de koyun ile keçilere otlak alanı olduğunu anlattı. Reyhanlı CHP İlçe Başkanı Nihat Dağ, iktidar temsilcilerine seslenerek, vadettikleri barajı 7-8 yıl gecikmeli de olsa tamamlamalarını istedi.

Exit mobile version