CHP’nin Basın Yasasına bakışı

Sansür ve Otosansür Yasası CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının son yasama yılını, bir sansür ve otosansür yasası ile açtığını savundu.Parlar, Meclis’te önceki gün kabul edilen yeni basın düzenlemesiyle ilgili özetle şunları dile getirdi: “Yurt dışındaki üniversitelerden mezun 100 bin kişi, işsiz bekliyor. Aynı okuldan, aynı dönemden ve aynı bölümden mezunlar, ama […]

Sansür ve Otosansür Yasası

CHP İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının son yasama yılını, bir sansür ve otosansür yasası ile açtığını savundu.
Parlar, Meclis’te önceki gün kabul edilen yeni basın düzenlemesiyle ilgili özetle şunları dile getirdi: “Yurt dışındaki üniversitelerden mezun 100 bin kişi, işsiz bekliyor. Aynı okuldan, aynı dönemden ve aynı bölümden mezunlar, ama işe başlayamıyorlar. Fark dersleri gibi nedenlerle engeller çıkartılıyor. Anayasa’nın eşitlik ilkesi nerede kaldı?” CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, konuşmasında özetle şunları söyledi: “100 Bin, genç denklik affı bekliyor! Gençlerimiz yurt dışında okuyor, mezun oluyor, ülkelerine geliyor, ama YÖK tarafından denklik verilmiyor! Mağdur olan genç kardeşlerimizin sesini TBMM Genel Kurulu’nda dile getirdim.”

Güzelmansur’un bu konuşması üzerine, sosyal medyada kendisine teşekkür mesajları yağdı. İşte onlardan birkaçı:
Ferat Güzel: Yüreğinize, emeğinize sağlık Sayın Vekilim.
Tuncay Doğru: Yüreğinize sağlık vekilim. Bir sürü yurttaşımız mağdur, bu konudan. Çifte standart! Haksızlığın dibini gören mağdurlarımızın sesini gür duyurdunuz. Vekilim, Allah yolunuzu açık etsin.
Züleyha Somm: Yüreğinize sağlık, Sayın Güzelmansur. 2 çocuğum da üniversite mezunu ve atama yok, iş yok! Yazık. -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version