CHP’nin iyi yönetilmeye ihtiyacı var.

Seçimi kaybeden CHP’de değişim tartışmaları sürüyor. Grup Başkanı Özgür Özel, Halk Tv’de katıldığı canlı yayında, sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu tekrarladı. Özel önceki Genel Başkanlardan Bülent Ecevit örneği vererek  ”1957’de Ecevit milletvekiliydi 15 yıl sonra partiye umut oldu. Yeni yönetim anlayışıyla “talibim, yaparım” diye yola düşen arkadaşlar var. Sorumluluk üstlenmeye daha yakın bir noktadayım. Manifesto bugün […]

Seçimi kaybeden CHP’de değişim tartışmaları sürüyor. Grup Başkanı Özgür Özel, Halk Tv’de katıldığı canlı yayında, sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu tekrarladı.

Özel önceki Genel Başkanlardan Bülent Ecevit örneği vererek  ”1957’de Ecevit milletvekiliydi 15 yıl sonra partiye umut oldu. Yeni yönetim anlayışıyla “talibim, yaparım” diye yola düşen arkadaşlar var. Sorumluluk üstlenmeye daha yakın bir noktadayım. Manifesto bugün için CHP’nin kullanması gereken bir kavram değil. “Biz bu sorunu nasıl çözmeyi düşünüyoruz, hangi anlayışla, hangi kadrolarla” diye netleştirmemiz lazım. Tutum belgesini kamuoyu ile paylaştıktan sonra bir karar vereceğiz. Esas meselem şu; sosyal demokrat bir partinin bir kahramana, Erdoğan’dan daha çok bağıran birine ihtiyacı yok. CHP’nin sağlam bir kadronun kaptanlığını yapacak liderlik anlayışına ihtiyacı var. CHP’nin iyi yönetilmeye ihtiyacı var. Bir görev üstlenirsem CHP’yi Türkiye’nin en iyi yönetilen kurumu yapmaya çalışacağım. Bu partinin başını öne eğdirecek bir şey yapmadım” dedi.

Özgür Özel  adaylık açıklamasını ise ”kadrolarımızla birlikte önce tutum belgemize açıklamayı yapacağız. Adaylık ilanımı genel başkan televizyondan duymayacak. Kem küm ediyor değilim ama bir süreç var, onu tamamlayacağız. İçinde olduğumuz süreç biraz kem küm etme süreci. İnsan baba evini yakıp yıkmaz. Bugün genel başkana rakip çıkan, yarışan, siyasetin devam edebildiği tek parti CHP’dir” ifadesini kullandı.

Özel  ”Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nu yenebilir misiniz?” sorusuna ” Yenmek yenilmek değil. Kemal Bey’in başarısı için inandım, emek verdim, mücadele verdim. MYK şahittir, itirazlarımı yaptım. Siyasette 3 kere ağladım, İmamoğlu İstanbul’u kazandı, 19 gün sandık üzerinde yattık. Mazbataya koştuk. Kemal Bey adaylık konuşmasını yaptığında ve Soma davasında ağladım” diye yanıt verdi.

”Genel Başkan olursanız Erdoğan ve AK Parti’yi yenebilir misiniz? Sorusunu ise ” Yeneriz. Erdoğan ve AK Parti siyasetinin size ayırdığı kısma razı olmayarak yeneriz. AK Parti kendinden olmayanı uzaklaştırıyor. O uzağı kutuplaştırıyor, şeytanlaştırıyor. İnsanlara diyor ki “açsın, işsizsin ama tehlike büyük, benim arkama geç” diyor. Arkasına aç, işsiz, yoksul, güvencesiz insanları topluyor. Dikine kesen bir siyaset yapıyor. Biz başka bir şey tarif etmek durumundayız.” diye yanıtladı.

Exit mobile version