Çiftçilerimiz İçin Bulduğunuz Çözüm Yolu Bu mudur?

Tokdemir, Kırıkhan’da jandarma eşliğinde çiftçinin elektriğinin kesilmesine tepki gösterdi, konuyu meclis gündemine getirdi       CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Kırıkhan’da jandarma eşliğinde çiftçinin elektriğinin kesilmesine tepki gösterdi, konuyu meclis gündemine getirdi. Tokdemir meclis oturumunda yaptığı konuşmada, “İktidar çiftçiye; ekin, dağı taşı ekin diyor. Gün aşırı zamlarla, bu girdi fiyatları ve zamlarla çiftçi nasıl eksin?Borcunu ödeyemeyen […]

Tokdemir, Kırıkhan’da jandarma eşliğinde çiftçinin elektriğinin kesilmesine tepki gösterdi, konuyu meclis gündemine getirdi

      CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Kırıkhan’da jandarma eşliğinde çiftçinin elektriğinin kesilmesine tepki gösterdi, konuyu meclis gündemine getirdi. Tokdemir meclis oturumunda yaptığı konuşmada, “İktidar çiftçiye; ekin, dağı taşı ekin diyor. Gün aşırı zamlarla, bu girdi fiyatları ve zamlarla çiftçi nasıl eksin?Borcunu ödeyemeyen çiftçinin elektrikleri kesilip, enerji nakil hatları kaldırılıyor. Üretimi arttırmaya çalışan çiftçiye bunu mu reva görüyorsunuz?” dedi.

      Tokdemir konuşmasında şunlara yer verdi: “ Çiftçilerimizin tarımsal sulama amaçlı kullandığı elektriğin borcu sorun olmaya devam ediyor. Borcunu ödeyemeyen çiftçilerimiz, elektriklerinin tamamen kesilmesi ve enerji nakil hat direklerinin kaldırılmasıyla cezalandırılıyor. Seçim bölgem olan Hatay ili, Kırıkhan ilçesi, Kazkeli köyünde de bugün itibarıyla Enerjisa tarafından tarımsal sulama amaçlı kullanılan enerji nakil hat direkleri kaldırılmıştır. Elektrik borcunu ödeyemeyen çiftçilerimiz için bulduğunuz çözüm yolu bu mudur?

      Diğer taraftan iktidar, çiftçilerimize ‘Ekin, deliler gibi ekin, dağı taşı ekin’ diyor. Söylemesi kolay, çiftçi, bu girdi fiyatlarında nasıl ekecek? Haberiniz var mı, neredeyse günaşırı girdilere zam yapıyorsunuz, çiftçilerimiz bu zamlarla dağı taşı ekmeyi bırakın, evinin önündeki bir karış toprağı bile ekemiyor.”

      Mehmet ÖZGÜN

Exit mobile version