Çiftliklerde yenilikçi projelere büyük fırsat

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III Programı kapsamında 2. Başvuru Çağrı İlanını duyurdu. Toplam 80 Milyon Avro destek bütçesi ayrılan bu dönemde, çeşitli sektörlerde çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme projeleri desteklenecek. Başvurular, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri başlığı altında Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi, İşlenmesi […]

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III Programı kapsamında 2. Başvuru Çağrı İlanını duyurdu. Toplam 80 Milyon Avro destek bütçesi ayrılan bu dönemde, çeşitli sektörlerde çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme projeleri desteklenecek.
Başvurular, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri başlığı altında Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi, İşlenmesi ve Pazarlanması, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Pazarlanması, Zanaatkârlık ve Yöresel Ürün İşletmeleri, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Kültür Balıkçılığı, Makine Parkları ile Yenilenebilir Enerji Tesisleri sektörlerinde yapılabilecek.


Başvurular, online sistem üzerinden 12 Temmuz–16 Ağustos 2024 tarihleri arasında https://onlinebasvuru.tkdk.gov adresinden yapılabilecek. Başvuru paketleri ise 29 Ağustos 2024 tarihine kadar 42 TKDK İl Koordinatörlüğü ve 39 ilde faaliyet gösteren TKDK İl İrtibat Ofislerine teslim edilebilecek.
Program kapsamında genç çiftçiler ve sertifikalı organik tarım üreticileri için hibe oranı %70’e kadar çıkabilecek. Ayrıca, atık yönetimi, yenilenebilir enerji ve döngüsel ekonomi alanlarındaki harcamalar için %10 ilave hibe desteği sağlanabilecek. Ancak, proje başvurularındaki toplam hibe oranı %75’i geçemeyecek.
Deprem afetinden etkilenen illerde yenilenebilir enerji sektörü projeleri için ise istisnai düzenlemeler yapıldı. Başvuru sahiplerinin son 3 yıllık elektrik tüketim verileri incelenecek ve gerekli durumlarda eski tesislerin değerlendirilmesinde esneklik sağlanacak. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version