Çirkin, Mücbir sebep toplantısını olumlu buldu

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Hatay’da gerçekleştirilen ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un katıldığı “mücbir sebep” konulu toplantının başarılı geçtiğini ve Hatay için önemli bir adım atıldığını duyurdu. Çirkin, toplantıya iktidar ve muhalefet milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve çeşitli STK temsilcilerinin katıldığını belirterek, tüm katılımcıların değerli katkılarıyla toplantının oldukça verimli […]

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, Hatay’da gerçekleştirilen ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un katıldığı “mücbir sebep” konulu toplantının başarılı geçtiğini ve Hatay için önemli bir adım atıldığını duyurdu. Çirkin, toplantıya iktidar ve muhalefet milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve çeşitli STK temsilcilerinin katıldığını belirterek, tüm katılımcıların değerli katkılarıyla toplantının oldukça verimli geçtiğini ve Hatay için olumlu bir tavır sergilendiğini vurguladı.
İYİ Partili Çirkin, “İktidar ve muhalefet milletvekilleri birlik oldu ve çok değerli konuşmalar yaptılar. Bu, Hatay için çok güzel bir gelişme oldu. STK temsilcileri de katkıda bulundular ve Sayın Bakan olgun bir yönetim sergiledi. Mücbir sebep konusu muhtemelen halloldu, ama son kararı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verecek” dedi.


Hatay’ın diğer sorunlarına da dikkat çeken Çirkin, hükümetin imar çalışmalarını olumlu bulduğunu, ancak Hatay’ın kalkınma sorunlarının devam ettiğini ifade etti. Çirkin, “Hatay’ın kalkınması gerekiyor. İmar sorunu çözülüyor, ancak kalkınma hala bir sorun olarak duruyor. Bunun için teşvikler ve faizsiz krediler gerekiyor. İş dünyası kalkınmalı ve Hatay’ı da kalkındırmalı” şeklinde konuştu.
Hatay’ın geleceği için bir çağrıda bulunan Çirkin, Valilik tarafından iş dünyasından temsilcilerin de yer aldığı yeni bir toplantı düzenlenmesini önerdi. Basın cemiyetlerinin de temsilcilerinin bu toplantıya katılması gerektiğini belirten Çirkin, “Milletvekillerinin bu birliği çok katkı sunacaktır. Bu toplantı isterse 24 saat sürsün, bir eylem planı çıkaralım ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili tüm bakanlıklara sunalım. Uygun görülürse toplantı meclis açılmadan yapılsın” dedi.
Çirkin, kamuoyunu bilgilendirmek ve desteklerini kazanmak için sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesini talep etti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version