Çirkin: Türkiye-Suriye Görüşmeleri Sağlıklı Değil

İYİ Parti Hatay milletvekili Şefik Çirkin, Türkiye ile Suriye arasında sürdürüldüğü belirtilen ikili görüşmelerin sağlıklı yürümediğini savundu. Milletvekili Çirkin, mevcut görüşmelerle ilgili iki ülke yetkililerinin farklı değerlendirmeler yaptığına dikkat çekti. Hatay milletvekili Şefik Çirkin’in paylaşımı şöyle: “Cumhurbaşkanı Erdoğan-Esad görüşmesi için yapılanlar sağlıklı bir zeminde yürümüyor. Bizim bildiğimiz, önce alt bürokrasi zemini hazırlar, devlet başkanları açıklamayı […]

İYİ Parti Hatay milletvekili Şefik Çirkin, Türkiye ile Suriye arasında sürdürüldüğü belirtilen ikili görüşmelerin sağlıklı yürümediğini savundu. Milletvekili Çirkin, mevcut görüşmelerle ilgili iki ülke yetkililerinin farklı değerlendirmeler yaptığına dikkat çekti. Hatay milletvekili Şefik Çirkin’in paylaşımı şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan-Esad görüşmesi için yapılanlar sağlıklı bir zeminde yürümüyor. Bizim bildiğimiz, önce alt bürokrasi zemini hazırlar, devlet başkanları açıklamayı en son yapar. Oysa gördüğümüz tam tersi. Hükümet ‘gizli görüşmeler var’ diyor, Esad ‘hiç bir görüşme yok’ diyor. Esad, görüşmenin konusunu bilmiyoruz derken, Dışişleri Bakanı Sayın Fidan ÖSO lehine açıklamalar yapıyor. Bu, Suriye’nin kabul edebileceği bir şey değildir ve devlet ciddiyeti ile de bağdaşmaz. Ortak sorunlarımız var; PKK/PYD onların da bizim de sorunumuz. Elimizle destek verdiğimiz Suriye muhalefeti bugün Suriye’nin, yarın hepimizin sorunu. Göçmenler her iki ülkenin birlikte sorunu. ABD-Batı bu ilişkiye karşı ancak daha ne kadar onları dinleyeceğiz?” İki ülkenin dostluk köprüleri bir an önce atılmalıdır.”

 – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version