Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk İstismarına Karşı Ses Çıkar!

‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ platformundan

‘Kadınlar Birlikte Güçlü’ platformundan geniş katılımlı protesto …

İstanbul Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara maruz kalması, Antakya’da, “çocuk istismarına karşı ses çıkar” sloganıyla, yoğun katılımla protesto edildi.
Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü platformunun çağrısıyla Köprübaşı’nda gerçekleştirilen eylemde “Çocuk istismarına karşı ses çıkar, sessiz kalma” yazılı pankart açıldı, kadınlar sık sık “Çocuk susmaz, sen de susma”, “Koruma, aklama, yargıla”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları attı.
Protesto etkinliğinde konu ile ilgili ortak basın açıklamasını okuyan SES Hatay Şube Eş Başkanı Meryem Avcı,
her ay en az 650 çocuğun okullarda, cezaevlerinde, kendi evlerinde, sokakta cinsel istismara uğradığı bir ülkeye dönüştürülen Türkiye’de cinsel suçların %46’sının çocuklara karşı işlendiğini vurguladı.
22 Nisan Pazartesi günü İstanbul Küçükçekmece’de 5 yaşında bir çocuğa evinin önünde arkadaşlarıyla oynarken zorla bir apartman boşluğuna götürüldüğü ve iki kişi tarafından cinsel istismara uğradığı ortaya çıktığını belirten Avcı, şunları dile getirdi: “Suçun işlendiği sokağın her iki yanında kameraların bulunması ve sokağın karakola en fazla birkaç dakika uzaklıkta olması ise suçun üzerinin örtülmesini engelleyemeyecek. Sözüm ona dün 23 Nisan çocuk bayramıydı. Dün bir çocuk bayramını yaşayamadı şuan hastanede yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor. İnançların, yasal kurumların, toplumsal alışkanlıkların cinsel saldırı ve istismarın aklanması için paravan olarak kullanılması özünde tüm toplumsal çürümüşlüğü ortaya sermektedir.
Bu olayların suçlusu sadece failler değil, çocuk istismarının son on yılda %700 artmasına neden olan Diyanet işleri başkanlığı, bakanlar, medya ve mahkemeleriyle bu sistemdir. Bu sistem her geçen gün çürüyen tüm insani değerleri yok sayan, yok eden erkek egemen sistemdir.
Biz kadınlar yıllardır devam ettirilen kadın ve çocuk düşmanı politikalarla asla barışmayacağız! Kadınlar olarak biliyoruz ki tacizi tecavüzü çocuk katliamlarını önlemenin yolu mücadele etmektir. Sokaklarda meydanlarda SES’imizi yükselterek örgütlülüğümüzü büyütmektir. Mücadelemiz devam edecek, istismarı aklayan, bu suçlara ortak olan uygulamaların ve politikaların karşında olacağız.Şiddete, tacize tecavüze uğrayan tek bir çocuk kalmayana dek mücadelemiz devam edecektir.” -Mehmet ÖZGÜN-