Cömert Hatay’a Borcunu Ödemek İstiyor

İYİ Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nusret Cömert, deprem felaketinin ardından yıkılan Hatay’ın yeniden inşası için kapsamlı bir vizyon ortaya koydu. Cömert, yerel, ulusal ve uluslararası kaynakların kullanılacağı “Hatay Yeniden” vizyonunun, kentin aydınlık yarınlarının habercisi olduğunu belirtti. Cömert, yaptığı açıklamada, “Hatay’a borcumuz var, ödeyeceğiz” vurgusuyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay’ın ana vatanına […]

İYİ Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nusret Cömert, deprem felaketinin ardından yıkılan Hatay’ın yeniden inşası için kapsamlı bir vizyon ortaya koydu. Cömert, yerel, ulusal ve uluslararası kaynakların kullanılacağı “Hatay Yeniden” vizyonunun, kentin aydınlık yarınlarının habercisi olduğunu belirtti.
Cömert, yaptığı açıklamada, “Hatay’a borcumuz var, ödeyeceğiz” vurgusuyla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay’ın ana vatanına katılması hedefine vurgu yaptı. Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselemdir” sözüyle bu hassasiyeti tüm dünyaya ilan ettiğini hatırlatan Cömert, Hatay’ın Atatürk’ün son emaneti olduğunu vurguladı.
Hatay’da yaşanan depremin açtığı yaraları sarmak ve şehri yeniden inşa etmek için sorumluluk aldığını ifade eden Nusret Cömert, bu sürecin siyaset üstü bir konu olduğunu ve önceliğin Hataylıların yaşanabilir ve çağdaş bir kente kavuşması olduğunu belirtti.
Cömert, “Hatay Yeniden” vizyonunu birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayışla oluşturduklarını dile getirerek, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, afetlere dirençli, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şehir inşa edeceklerini vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version