Cömert’in endişesi ‘’Gettolaşma’’

İyi Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert yaklaşan 31 Mart yerel seçimlerle ilgili vaatleri ve endişeleri açıkladı.

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, Hatay’ın geleceğine dair endişelerini dile getirirken sıkça “Hatay için tünelin ucunda ışık var mı?” sorusunun gündeme geldiğini ifade etti. Cömert, bu soruya yanıt verirken üç senaryo üzerinde durduğunu belirtti.

Cömert, deprem sonrası yıkılan Hatay’ın yeniden inşası için tarihi bir noktaya gelindiğini ve şehrin kentleşemeden gettolaşma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Şehrin tarihi ve kültürel dokusunun korunarak, afetlere dirençli, müreffeh, uygar ve yaşanabilir bir şekilde ayağa kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

“Hatay için tünelin ucunda ışık var mı?” sorusunu cevaplandırmadan önce, Cömert, uluslararası bir iş insanı olarak siyasi sorumluluk alma kararı aldığını ve Hatay’a hizmet etme niyetinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Hatay’ın kentleşemeden gettolaşması konusundaki endişelerini paylaşarak, şehrin doğru planlama ve yönetimle yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cömert, geleceğe yönelik üç senaryo üzerinde durduğunu açıkladı. İlk senaryoda, mevcut durumun devam etmesi ve gettolaşmanın artmasıyla birlikte Hatay’ın göç vermesinin kalıcı hale gelmesi riskinin olduğunu belirtti. Bu senaryonun “Allah Korusun” adı altında Türkiye için bir milli güvenlik sorunu olabileceğini ifade etti.

İkinci senaryosunu ise “Hatay Yeniden” vizyonu olarak tanımlayan Cömert, şehri aydınlık ve parlak bir geleceğe taşımayı hedeflediğini söyledi. Üçüncü senaryoda ise değişim olmasına rağmen yerinde duran bir yapı öngördüğünü belirterek, Hataylıların umut dolu bir gelecek için “Hatay Yeniden” vizyonunu seçeceğine inandığını ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay –

Exit mobile version