Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çukurovalı KOBİ’ler

İşadamlarıyla buluştu “İşimizi Nasıl

İşadamlarıyla buluştu

“İşimizi Nasıl Büyüteceğiz? Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz?” başlıklı toplantı kapsamında, işini büyütmek isteyen Çukurovalı KOBİ’ler, Türk iş dünyasının önde gelen isimleri ile bir araya gelme fırsatı yakaladı.

TÜSİAD ve TÜRKONFED işbirliğiyle, bölgelerarası gelişmişlik farklarının azaltılması, Türkiye’deki girişimci ve KOBİ’lerin güçlenerek büyümesi hedefiyle yürütülen “Bölgelerarası Ortak Girişim Projesi” -BORGİP- kapsamında düzenlenen toplantıların ikincisi, Garanti Bankası’nın desteğiyle Mersin’de gerçekleştirildi. Toplantıya katılan isimlerden biri, Hataylı İşadamı-DASİFED Başkanı Mehmet Kılıçlar oldu. Toplantıda yaptığı konuşmasında BORGİP’in önemine işaret eden, Kılıçlar, “Geçmiş tecrübelerime dayanarak, işletmelerin, bölgeler arası kalkınmışlık farkını kapatacak BORGİP’ten gecikmeden faydalanmalarını şiddetle öneriyorum” dedi.
-KOBİLER İÇİN FIRSAT-
Garanti Bankası’nın desteği ile “İşimizi Nasıl Büyüteceğiz? Gelecek Kuşaklara Nasıl Devredeceğiz?” başlığı ile gerçekleştirilen toplantı, işini büyütmek isteyen Çukurovalı KOBİ’leri Türkiye’nin önde gelen iş insanlarıyla buluştururken, yarına dair ciddi bir buluşmaya da imza attı.
Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Konfederasyonu (ÇUKUROVASİFED) ve Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) ev sahipliğinde Mersin Divan Otel’de düzenlenen toplantı; TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, ÇUKUROVASİFED Başkanı Ali Doğan ve MESİAD Başkan Yardımcısı Hasan Engin’in açılış konuşmalarının ardından, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı & TÜSİAD BORGİP Çalışma Grubu Başkanı Şükrü Ünlütürk tarafından yapılan BORGİP Proje sunumu ile devam etti. Toplantı kapsamında ayrıca, KOBİ’lere nitelikli insan kaynaklarına erişim, mentorluk, danışmanlık hizmetleri, teknoloji kullanımını artırmaya yönelik danışmanlık ve destekler, pazarlama ve ihracat konularında da sunumlar yapıldı.
-BİRLİK MESAJI-
20-249 çalışanı olan ve imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin başvuruda bulunabildiği BORGİP kapsamında verilen ortak mesajların özetinde ise şöyle denildi:
“Bugün, dünyanın sayılı bölgelerinden Çukurova’da bir aradayız.
İşine aşık olan biz iş insanları birbirimize kenetlenirsek ve dünyayı iyi takip edebilirsek, teknolojiyi çok iyi kullanabilirsek ve çalışanlarımızla birlikte birbirimizi seversek, dışardaki ve içerdeki tüm olumsuzluklara rağmen ülkemizi arzu ettiğimiz refah düzeyine çıkaracağımıza inanıyoruz.”  -Tamer Yazar-