Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cuma günü açılıyoruz! Ama Maske Şart!

Sosyal mesafeye uygun işaretlemelerle,

Sosyal mesafeye uygun işaretlemelerle, kişiler için alanların belirleneceği Hatay’daki camiler, 29 Mayıs itibariyle ibadete açılıyor. Ancak kurallar net, ceza da!

Koronavirüs riski gözetilerek kapatılan cami ve mescitlerde 29 Mayıs hazırlığı sürüyor. Hatay’daki camiler de buna yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Uygulanacak kurallar ise net! Son genelge kapsamında, cemaatle veya bireysel kılınacak namazlarda tıbbi bez maske kullanması zorunlu olacak. Maskesi olmayanlara ise camide ibadet için müsaade verilmeyecek. Yine sürecin hassasiyeti göz önüne alınarak, cami ve mescitlere geleceklerden, şahsi seccadelerini getirmeleri istenecek veya imkanlar nispetinde, müftülükler tarafından tek kullanımlık seccadeler kullanıma sunulacak.
Bu arada, cami ve mescitlerde sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde cemaatle namaz kılınabilmesi için, Hatay’da Valilik ve Kaymakamlar koordinesinde; en az 60×110 cm’lik bir seccadenin kaplayacağı alan kullanılacağı göz önünde bulundurulacak ve zeminde buna göre işaretleme yapılacak.
Yine kurallar gereği, 29 Mayıs itibariyle kılınacak Cuma Namazı, Hatay Valiliği ve İlçe Kaymakamlıklarınca belirlenecek, yeterli bahçesi/avlusu/açık alanı olan camilerde kılınabilecek. Tamer Yazar