Cumhuriyet Haftası Etkinlikleri Başladı

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Haftası boyunca düzenleyeceği etkinlikler kapsamında önemli bir adım attı. Müdürlük, Bakanlığın talimatları doğrultusunda, haftanın ilk dersinde “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunundan derlenen görüntülerle oluşturulan “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” isimli filmi, Defne Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle birlikte izledi. Birlik ve Beraberlik Vurgusu Cumhuriyetin kuruluşunu anlatan bu film, öğrencilere Cumhuriyet ruhunu ve milletin birlik […]

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Haftası boyunca düzenleyeceği etkinlikler kapsamında önemli bir adım attı. Müdürlük, Bakanlığın talimatları doğrultusunda, haftanın ilk dersinde “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunundan derlenen görüntülerle oluşturulan “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” isimli filmi, Defne Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle birlikte izledi.
Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Cumhuriyetin kuruluşunu anlatan bu film, öğrencilere Cumhuriyet ruhunu ve milletin birlik beraberlik anlayışını pekiştirmeyi hedefliyor. İl Müdür Yardımcısı Mustafa Karasu ve Defne İlçe Müdürü Kemal Gülistan’ın katıldığı etkinlikte, Cumhuriyetin 101. yılına girerken Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin önemi vurgulandı.


Fedakârlık ve Mücadelenin Hikâyesi
Film gösterimi esnasında, öğrencilerimize Türkiye’nin bağımsızlığının nasıl kazanıldığı, milletin iradesinin nasıl tescillendiği ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetin mimarlarının fedakârlıkları anlatıldı. Böylece öğrencilerin, Cumhuriyetimizin kuruluş sürecini ve bu süreçteki mücadeleleri daha iyi anlamaları sağlandı.
Coşkuyla Kutlama Hazırlığı
Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 101. yıl dönümüne yaklaşırken, etkinlikler boyunca birlik ve beraberlik duygusuyla kutlama hazırlıkları sürüyor. Öğrenciler, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak, bu anlamlı haftayı coşkuyla karşılayacak.

Exit mobile version