Cumhuriyet Konseri

Antakya Musiki Derneği TSM Korosu 18 ay sonra sahne aldı Antakya Musiki Derneği bünyesindeki Türk Sanat Müziği Korosu, pandemi dolayısıyla uzak kaldığı sahnelere yeniden “merhaba” dedi. Orhan Günal’ın başkanı olduğu Musiki Derneği TSM Korosu, Antakya Rotary Kulübü ile işbirliği halinde, Çarşamba akşamı “Cumhuriyet Konseri” verdi. Konser, Defne ilçesi Aşağıokçular’daki Doğuş Okulları kampüs toplantı salonunda gerçekleşti. […]

Antakya Musiki Derneği TSM Korosu 18 ay sonra sahne aldı

Antakya Musiki Derneği bünyesindeki Türk Sanat Müziği Korosu, pandemi dolayısıyla uzak kaldığı sahnelere yeniden “merhaba” dedi. Orhan Günal’ın başkanı olduğu Musiki Derneği TSM Korosu, Antakya Rotary Kulübü ile işbirliği halinde, Çarşamba akşamı “Cumhuriyet Konseri” verdi. Konser, Defne ilçesi Aşağıokçular’daki Doğuş Okulları kampüs toplantı salonunda gerçekleşti.
Konser öncesi, Musiki Derneği Başkanı Orhan Günal, kısa bir konuşma yaptı. Günal, ülkemiz ve dünyanın içinden geçtiği bu zor süreçte, 18 ay müzikseverlerden uzak kaldıklarını hatırlattı ve şöyle devam etti:
“Daha önceleri hiç yaşamadığımız korkular, endişeler ve ciddi kayıplarla geçen bu sürecin en kısa zamanda bitmesi ve eski güzel günlerimize dönmek en büyük dileğimiz.
Derneğimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında konser yapmayı bir görev olarak üstlenmiştir. Bu görevden de onur duyuyoruz. Ülkemizde ve komşu ülkelerde yaşananları gördükçe, Cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Cumhuriyetimizi korumak ve değerlerine sahip çıkmak, çağdaş ve medeni her yurttaşın görevidir. Biz, Antakya Musiki Derneği ailesi olarak, her zaman bu değerleri sonuna kadar savunacağız.
Derneğimiz, koro çalışmaları yanında, Antakya’da unutulmaya yüz tutmuş Cille Geceleri’ni yaşatmak için de çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar sonucunda, Antakya Gastronomi Derneği ile birlikte, bu eğlencelerin patentini aldık. Antakya türkü ve şarkılarını aslına uygun olarak, Türk Müziğinin makam yapısına uyarlayarak notalarını düzenledik. Şarkı, türkü, karşılıklı atışmaları ve ‘ha ha’ları içinde barındıran eğlenceler icra edilmeye başlanmıştır. Umarım, en kısa süre içinde sizlere de sunma fırsatımız olur.
Topluma hizmet gayesiyle kurulmuş ve bu yönde faaliyetlerini sürdüren Antakya Rotary Kulübü ile birlikte bu konseri sizler için düzenledik. Buradan elde edilecek gelir, dar gelirli, başarılı gençlerimize verilen burslarda kullanılacaktır. Katkınız için teşekkür ederim.
Bu güzel okulun salonunu bizlere tahsis eden değerli dostum Sayın Semir Abacı başta olmak üzere, Doğuş Okulları Ailesine teşekkür ediyorum.”
Çarşamba akşamı gerçekleşen Cumhuriyet Konseri’nde sahne alan müzisyenler şunlar:
Kanunlar: Metin Budak – Osman Yağcıoğlu
Kemanlar: Mehmet Çamlı – Adnan Günal – Nadir Menni
Kemençe: Erkan Cam
Kudüm: Recep Düzyol
Udlar: Gökhan Över – Nuhan Budak – A.Hadi Kelleci
Yan Flüt: Mete Hünkaroğlu
Klarnet: Necip Daraoğlu
Ritm Saz: Gazi Dönmez – Adil Amberoğlu
Konsere sesleriyle renk katan koristler de şunlar:
Korist Bayanlar: Ayten Akıllıgöz, Dilek Akşit, Edibe Cengiz, Gönül Budak, İlden Kahramanoğlu, Linda Ezer, Mey Günal, Nadya Azap, Nesrin Pişen, Nidal Cabbaraoğlu, Nilüfer Tuncer, Nimet Kadayıfçı, Özden Özkaya, Semra Güzel, Yakaza Özköse, Zekiye Boz
Korist Baylar: Abdullah Semerci, Adnan Eryetli, Ahmet Eraslan, Asaf Şeker, Atıf Soğuksu, Cabir Eroğlu, Fatih Şaşmaz, Fevzi Günal, İbrahim Ersuz, İbrahim Yurtcan, Mehmet Yılmaz, Metin Parmaksız, Mithat Cengiz, Murat Akgöl, Nevzat Yıldırım, Orhan Günal
Musiki Derneği bünyesinde, Resmiye Çolakoğlu’nun şefliğindeki TSM Korosu’nun seslendirdiği parçalar da şunlar:
Mini mini Nihavent Peşrev
Unutturamaz seni hiçbir şey
Bir ihtimal daha var
Gözlerinin içine başka hayal girmesin
Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar
Son mektup
Muhayyer kürdi taksim
Bir kızıl goncaya benzer dudağın
Duydum ki unutmuşsun” -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version