Cumhuriyetimizle onurluyuz, gururluyuz

Hatay'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100.yılı görkemli törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımın 100. Yıldönümü Hatay’da depreme rağmen, enkazların arasında da olsa muhteşem törenlerle kutlandı.
Hatay’daki kutlamalar, dün büyük bir onur ve heyecanla başladı, Bugünde mutluluk ve gururla sona erdi.
Cumartesi ilk olarak saat 13.00’de Cumhuriyet alanında saygı duruşu ve çelenk sunumu gerçekleşti.

Vali Mustafa Masatlı Anıt şeref defterini imzaladı. Ardından Antakya şehitliğine gidildi, burada da çelenk sunumu saygı duruşu akabinde şehitlerimizin kabirlerine gül bırakıldı.


Vali Mustafa Masatlı, milletvekilleri,kurum müdürleri ve protokolün diğer üyelerinin katıldığı Şehitlikteki törende Şehitlerimizin ruhuna Kur’an’ı Kerim okunup dualar edildi. Şehit aileleriyle de sohbet eden Vali MASATLI, “Cumhuriyetimiz, bize Şehit ve Gazilerimizin en kutsal emaneti ve mirasıdır. Bu emaneti, en iyi şekilde koruyup sonsuza dek yaşatmak, hepimizin en öncelikli görevidir.” diyerek Şehitlerimizin mezarına karanfiller bıraktı.
Bugünkü törenlerde ise sabah Valilik makamında Türkiye Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında, Tebrikat Töreni düzenlendi. Geçici Valilik Binasında düzenlenen törende Vali Mustafa MASATLI, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle tebrikleri kabul etti.
Bugün saat 10.30’da da Vali ürgen alanından cumhuriyet alanına kadar GEÇİT TÖRENİ gerçekleştirildi. Akşam da resepsiyon verilecek.

ANTAKYA:”Cumhuriyetimizin 100.Yıldönümü kutlu olsun”

Exit mobile version