ÇYDD Başkanı Öztürk,TKP desteğini yalanladı

ÇYDD Antakya Şube Başkanı Gülfer Öztürk’ün TKP adayını desteklediğine dair haberlerin gerçek dışı olduğu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) tarafsızlık ilkesine bağlı olduğunu ve siyasi partilerle ilişkili herhangi bir açıklamayı veya eylemi resmi olarak onaylamadığı belirtildi. ÇYDD Genel Merkezi, söz konusu görselin derneğin bilgisi ve onayı dışında olduğunu vurguladı ve derneğin siyasi partilere karşı tarafsız […]

ÇYDD Antakya Şube Başkanı Gülfer Öztürk’ün TKP adayını desteklediğine dair haberlerin gerçek dışı olduğu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) tarafsızlık ilkesine bağlı olduğunu ve siyasi partilerle ilişkili herhangi bir açıklamayı veya eylemi resmi olarak onaylamadığı belirtildi. ÇYDD Genel Merkezi, söz konusu görselin derneğin bilgisi ve onayı dışında olduğunu vurguladı ve derneğin siyasi partilere karşı tarafsız bir konumda olduğunu hatırlattı.

ÇYDD Genel merkezinin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Son günlerde aralarında Antakya temsilcimiz Gülfer Öztürk Güler’in de yer aldığı ve 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerde TKP adayının desteklendiğine dair bir görselin sosyal medyada paylaşılması üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.
Paylaşılan görsel ÇYDD Genel Merkezi’nin bilgisi ve onayı dışında olup derneğimizin resmi görüşünüyansıtmamaktadır. Dernek tüzüğümüzde açıkça belirttiği gibi, derneğimiz siyasi partilere karşı tarafsız ve partiler üstü bir konumdadır. Bu doğrultuda, derneğimizin faaliyetleri ve yayınları, siyasi partilerle olan ilişkilerinden bağımsızdır. Ayrıca derneğimizin Hatay şubesi bulunmamaktadır.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, tarafsızlık ilkesine bağlıdır ve siyasi partilerle ilişkili aksi yöndeki herhangi bir açıklama veya eylemi resmi olarak onaylamamaktadır. “

(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version