Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DASİFED Kongre Yaptı

Ekinci yeniden Başkan oldu,

Ekinci yeniden Başkan oldu, 17 kişilik yeni Yönetim belirlendi…

Kısa adı DASİFED olan Doğu Anadolu Sanayici İşadamları Federasyonu, genel kurulunu yaptı. Genel Kurul sonunda başkanlığa Faruk Ekinci yeniden seçilirken, 17 kişiden oluşan Yönetim Kurulu da belirlendi. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini bünyesinde barındıran DASİFED’in genel kurulu Antakya’da yapıldı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen genel kurula Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, İşkur İl Müdürü Ziya Yüksel, İl Sendikalar ve Dernekler İl Müdürü Malik Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Ömer Faruk Çelebi ile KOSGEB İl Müdürü Hayrettin Çevik de konuk olarak katıldı. DASİFED olağanüstü genel kurul toplantısına, 3 İl’de faaliyet göstermekte olan, bağlı 9 derneği temsilen 50’ye yakın iş insanı, DASİFED Genel Kurul üyeleri sıfatlarıyla katılım sağladılar.
Toplantının açılış konuşmasını DASİFED Başkanı Faruk Ekinci yaparak, yeni üye derneklerin katılımıyla DASİFED’in daha da güçlendiğine ve bölge sorunlarına daha etkin bir şekilde çözüm bulma noktasında çalışmalar üreteceklerine vurgu yaptı.
-YENİ YÖNETİM-
Mehmet Kılıçlar’ın divan başkanlığını üstlendiği DASİFED genel kurulunda, gündemde yer alan bazı tüzük değişikleri de oybirliğiyle kabul edildi. Yapılan organ seçimlerine tek liste ile gidilirken, yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşturuldu:
Faruk Ekinci, Gökhan Alkan, Kemal Arslanoğlu, Yusuf Yılmaz, M.Fatin Bereketoğlu, Sezai Boncuk, Müfit Tennioğlu, Alparslan Yücel, Gülay Gül, Adnan Ağır, Kerem Özdemir, Belgin Ünal, Tuban Güçlü, Yusuf Kavak ,Şevket Parmaksız, Semir Yıldız Alihan Aslan.
DASİFED Denetleme Kurulu’na seçilen isimler de şunlar:
Murat Hayzaran, Tuncay Paşaoğlu, Şirin Mercan, Rana Atalay, Çağrı Aytaş.
DASİFED’in yeniden seçilen Başkanı Faruk Ekinci, genel kuruldaki konuşmasında özetle, ülkede ekonomik, siyasal ve sosyal derin sıkıntıların yaşandığı, emperyal düzenin Türkiye üzerinde yarattığı beka sorunun ağır baskısının arttığı bir ortamda, iş insanlarının, sivil toplum kuruluşu olarak üzerlerine düşen görevin önemli olduğunun altını çizdi.
-DERNEKLER-
TÜRKONFED üyesi DASİFED’in, yaklaşık 1050 üye ile bölgenin en güçlü STK’sı konumuna geldiği kaydedilirken, bağlı dernekler şöyle sıralandı:
TÜSİAD, Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği-İstanbul HASİAD, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği-Antakya ATSİAD, Akdeniz Tüccar ve İş İnsanları Derneği-İskenderun İSSİAD, İskenderun Sanayici ve İş İnsanları Derneği-İskenderun OSSİAD, Osmaniye Sanayici ve İş İnsanları Derneği-Osmaniye ARİAD, Arsuz İş İnsanları Derneği-Arsuz KAGİD, Kadın Girişimcileri Derneği-Antakya HAGİAD, Hatay Genç İş İnsanları Derneği-Antakya İŞKD, İskenderun Şehir Kulübü Derneği-İskenderun.
DASİFED genel kurulunda, Disiplin Kurulu’na ise Cihan Önal, Çiğdem Kıral ve Sema Yeşilağaç seçildi. -Cemil Yıldız-