Defne Gönüllüler Derneği kitap dostlarını buluşturdu

Başkanlığını Alper Öztürk’ün yaptığı Defne Gönüllüler Derneği hafta sonunda anlamlı bir etkinliğe imza atarak üç değerli Antakyalı yazarı bir araya getirerek kitap dostlarıyla buluşturdu. 27 Ocak Cumartesi günü Defne ilçesine bağlı Harbiye Caddesi Balon park cafede kitap ve imza günü organize eden dernek; yazar Mehmet Yarcan, Burhan Tat ve Gül Kabakulak’ı Defne’li okurlarla bir araya […]

Başkanlığını Alper Öztürk’ün yaptığı Defne Gönüllüler Derneği hafta sonunda anlamlı bir etkinliğe imza atarak üç değerli Antakyalı yazarı bir araya getirerek kitap dostlarıyla buluşturdu. 27 Ocak Cumartesi günü Defne ilçesine bağlı Harbiye Caddesi Balon park cafede kitap ve imza günü organize eden dernek; yazar Mehmet Yarcan, Burhan Tat ve Gül Kabakulak’ı Defne’li okurlarla bir araya getirdi.

Dernek başkanı Alper Öztürk, ilçede gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet gösterdiklerini hatırlatarak dernek olarak amaçlarının kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yaparak Defne halkına hizmet vermek olduğunu; bundan sonraki süreçlerde de yeni kültürel ve sanatsal faaliyetler düzenleyeceklerini ifade etti.

İmza gününde eğitimci yazar Gül Kabakulak ilk çocuk kitabı “Rengini arayan maymunlar” adlı kitabını tanıtarak kitaplarını imzaladı. Yazar Kabakulak “ Burada bulunmak çok heyecan verici, depremden sonra depremzede çocuklarımız için çaba sarf etmek anlamlı bir çaba. İlk çocuk kitabım ile depremzede çocuklarımızın yüzünü biraz olsun güldürebildiysem ne mutlu bana. Bu etkinliğin amacına ulaştığını düşünüyor katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte bir diğer stantta kitaplarını imzalayan eğitimci yazar Mehmet Yarcan da özellikle yaratıcı Drama alanında yaptığı çalışmalar neticesinde hazırladığı “ Gezici Drama Liderinden yaratıcı oyunlar” adlı kitabı ile okurlarla buluştu. Yazar Yarcan “ Umudumuz çocuklar sloganıyla yola çıktık ve onlara ulaşmaya çalıştım. Kitabın hikayesi aslında depremden önce başladı. Ancak deprem sonrası notlarım zarar gördü. Çocuklarla deprem sonrası yaptığımız çalışmalar neticesinde bir daha kitabı yayına hazırladım. Kitabın içinde yetmişe yakın oyun ve masal var. Bu oyunlar her yaş grubundan öğrencilerin ve öğretmenlerinin oynayabileceği oyunlar. Bu kitabı yaratıcı drama tekniğiyle hazırlayarak okurlara sundum. “ dedi.

Defne ilçesi Armutlu mahallesinde büyüyen ve eğitimci olarak Adana’da hizmet veren yazar Burhan Tat da üç ayrı kitabı ile imza etkinliğine katkı sundu ve kitaptan elde ettiği gelirleri çocuklar başta olmak üzere depremzedelere bağışladı. Burhan Tat Antakya ile ilgili anılar ve hikayelerin yer aldığı ‘inadına’ adlı son kitabını hatırlatarak birlik , beraberlik içinde, dayanışma ve yardımlaşmayla Antakya’nın ayağa kalkacağını ifade etti ve‘ Biz inadına yolumuza devam edeceğiz’ dedi. – Sinan Seyfittinoğlu-

Exit mobile version